Ermenekli bakanın derin acısı

Ermenekli bakanın derin acısı
Karaman Ermenek'te yaşanan maden kazasındaki acıyı en derinden hissedenlerden biri Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan oldu.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazası, tüm Türkiye'yi üzüntüye boğdu. Bölgede yaşayanlar ise bu üzüntüyü en derinden yaşayanlar oldu. O isimlerden biri de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan. Ermenek doğumlu olan ve ilkokulu da orada okuyan Elvan, aynı zamanda eğitimini "madencilik" alanında alarak "maden yüksek mühendisi" olan bir isim. Kazayı haber aldığı gün, tarihi Avrasya Tüneli'nde incelemelerde bulunan Elvan, apar topar memleketine giderek, hem madeni inceledi hem de hemşehrilerinin acısını paylaştı. Bazı hemşehrileri, Bakan'ın boynuna sarılarak gözyaşı döktü. 


ERMENEK'İN MADENCİ BAKANI
Bakan Elvan, 12 Mart 1962'de Karaman-Ermenek'te doğdu. İlkokula da Ermenek'te başladı. Daha sonra eğitimine Konya'da devam eden Elvan, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Mühendisliği Fakültesi'ni bitirdi. 1983 yılında üniversiteyi bitirir bitirmez Milli Eğitim Bakanlığı bursunu "birincilik"le kazanarak Etibank Genel Müdürlüğü adına İngiltere'ye giden Elvan, Leeds Üniversitesi'nde "maden ve yöneylem" araştırması alanında, "Kısa Dönem Maden Üretim Planlamasında Optimal Üretim Sisteminin Belirlenmesi" teziyle M.Phill derecesi alarak Türkiye'ye döndü. Türkiye'de Etibank'ta yüksek mühendis olarak göreve başlayan, ABD'deki yüksek lisansı sonrası bu kez Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) önemli görevler üstlenen Elvan, madencilik ve üretim planlaması alanlarındaki çalışmalarıyla öne çıktı. İktisadi Sektörler Başkanlığında "Madencilik Sektöründen Sorumlu Uzman Yardımcısı ve Uzman" görev üstlenen Elvan, DPT Müsteşarlığı da yapmış bir isim. 


"DERİN" ACI
İki dönemdir AK Parti'den Karaman Milletvekili olarak Mecliste görev alan Elvan, Binali Yıldırım'ın, İzmir'den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak görevinden ayrılmasıyla Ulaştırma Bakanı olmuştu. 
Önceki gün, Türkiye'nin tarihi projelerinden Avrasya Tüneli'ne inerek incelemelerde bulunan Elvan, aynı gün memleketindeki maden kazasının haberini alarak apar topar Ermenek'e gitti. Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik'le birlikte madende inceleme yapan Elvan, olayın üzüntüsünün yanında, hemşehrilerinin acısını yaşadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum