Ermeni Patrikhanesi'nin 1915 olaylarını anma ayini

Ermeni Patrikhanesi'nin 1915 olaylarını anma ayini
İSTANBUL (AA) - Ermeni Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, geçen yıl olduğu gibi bu sene de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajıyla...

İSTANBUL (AA) - Ermeni Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, geçen yıl olduğu gibi bu sene de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajıyla gurur duyduklarını söyledi.
Ermeni Patrikhanesi'nin ev sahipliğinde, 1915 olaylarının 101. yılını anmak üzere Kumkapı'daki Meryem Ana Kilisesi'nde Sup Badarak (Kutsal Sunu) ayini düzenlendi.
Ayinde, Surp Badarak ilahileri, İstanbul kilise koroları üyelerinden oluşan birleşik koro tarafından seslendirildi. Ayini yöneten Ermeni Patrik Genel Vekili Başpiskopos Ateşyan, duaların ardından vaaz verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını okuyan Ateşyan, "Şahsım, ruhaniler ve cemaatim adına saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi, saygılarımızı ve sevgilerimizi bildiriyoruz. Geçen sene olduğu gibi bu sene de saygı değer Cumhurbaşkanımızın mesajıyla gurur duyduk." dedi.
İstanbul Yarı Maratonu ve 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu nedeniyle bazı yolların trafiğe kapalı olması sonucu ayine katılımın az olduğuna dikkati çeken Ateşyan, "Kilisemiz tıklım tıklım olması gerekirken biz yaklaşık 20 kiliseyi kapatırken, bugün kilisemiz boş. Umarım bir daha ki sefere bunlar göz önünde bulundurulur." ifadelerini kullandı.
Ayin, yapılan duaların ardından son buldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.