Ermenilerden Los Angeles'ta protesto

Ermenilerden Los Angeles'ta protesto
LOS ANGELES- Ermeni nüfusunun yoğun olarak bulunduğu Los Angeles şehrinde 1915 olaylarını protesto etmek için bir araya gelen binlerce Ermeni, Wilshire Bulvarı...

LOS ANGELES- Ermeni nüfusunun yoğun olarak bulunduğu Los Angeles şehrinde 1915 olaylarını protesto etmek için bir araya gelen binlerce Ermeni, Wilshire Bulvarı üzerinde bulunan Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosluğu’na yürüdü.

Türkiye aleyhinde sloganlar atarak Başkonsolosluk binası önünde toplanan kalabalık, burada kendilerini bekleyen Türk grubun karşı protestosuna, sözlü saldırı ve tahrik edici eylemlerle cevap verdi.
Asala terör örgütü tarafından katledilen Türk diplomatların resimleri ve Türk bayraklarıyla donatılan alanda Ermenileri karşılayan Türk grup, "Yalanlara son", "Terörist Asala" sloganları atarak sözde soykırım iddialarını protesto etti.

- Pet şişeli saldırı

Alınan güvenlik önlemlerine karşın sözlü tacizlerin ötesine geçerek Türk gruba pet şişe, limon, portakal ve jant somunu atarak saldıran ve ellerindeki Türk bayrağını tahrip eden Ermeni grup, polis tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Los Angeles Polis Departmanı'nın sıkı güvenlik önlemleri altında kendilerine ayrılmış özel alanda bekletilen Türkler, ağır tahrik ve saldırılara karşı soğukkanlılığını muhafaza ederken, Ermeni gruba sloganlarla karşılık verdi.

Ermeni olayları ile ilgili gerçekleri anlatan “Fact Check Armenia” web sitesine atıfta bulunan pankartlar ve dev Türk bayrakları taşıyan özel uçakların Los Angeles semalarında gezmesiyle birlikte Ermeni protestocular büyük şaşkınlık yaşarken, Türk göstericiler alkışlar eşliğinde "Türkiye" sloganı attı.

“Kendimizi medeni şekilde ifade etmek için buradayız”

Los Angeles Türk Amerikan Derneği (LATAA) Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mangır ve eski Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) Başkanı Ergün Kırlıkovalı Amerikan medya kuruluşlarını, Ermeni meselesine ilişkin bilgilendirdi.

Kırlıkovalı, Ermeni grubun protestosuna ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Karşımızda binlerce Ermeni var. Ağır hakaret içeren sözleri ve saldırgan tutumlarıyla çirkin bir protesto ortaya koyuyorlar. Bizler ise Amerikan toplumuna hikayenin diğer tarafını anlatmak için buradayız. Bizim derdimiz mesaj vermek, Ermenilerle aynı fikirde olmadığımızı, tarih konusunda anlaşmazlıklarımızın bulunduğunu, oturup uygar insanlar gibi tartışmak istediğimizi ortaya koymak. Amerikan milleti inanıyorum ki farkı görüyor. Kendimizi medeni bir şekilde ifade etmek için buradayız.” şeklinde konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.