Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalar

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalar
Özbekistan'da yaşayan Azerbaycanlılar, Ermenilerin kışkırtıcı saldırılarını kınadı ve Ermenistan'a ateşkes sürecine uyma çağrısında bulundu

Özbekistan'da yaşayan Azerbaycanlılar, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gerginlikle ilgili olarak Ermenilerin kışkırtıcı saldırılarını kınadı ve Ermenistan'a ateşkes sürecine uyması çağrısında bulundu.

Azerbaycanlılar Milli Kültür Merkezinden yapılan açıklamada, Özbekistan'da yaşayan Azerbaycan diasporasının, bölgede gerilimin tırmanmasından duyduğu endişe dile getirildi ve Ermenilerin saldırıları sert bir dille kınandı.

Açıklamada, 20 yılı aşkın süredir topraklarının yüzde 20'si Ermenistan tarafından işgal edilen, bir milyondan fazla vatandaşı mülteci konumuna düşen Azerbaycan'ın, barışsever bir ülke olduğuna ve sorunun, uluslararası toplumun desteğiyle barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğine inandığına işaret edildi.

Bağımsızlık ve toprak bütünlüğü, insan hakları ve ifade özgürlüğünün her ülkenin tartışılmaz öncelikleri arasında yer aldığına, devletler ve halkların çok kayıplar vererek bu değerleri elde ettiğine değinilen açıklamada, bazı Ermeni yöneticilerin, bu değerleri hiçe saydığı ve bu topraklarda sonuçlarını hiç düşünmeden davrandığı vurgulandı.

Açıklamada, milliyetine bakılmaksızın tüm mültecilerin evlerine dönebilmeleri için tüm uluslararası kuruluşların, Ermenistan yönetimi ve silahlı kuvvetlerini, işgal altındaki Azerbaycan topraklarından geri çekilmeye çağırması gerektiği ifade edilen açıklamada, dünyada tüm Azerbaycanlıların ülkelerinde yaşananlardan tedirginlik duyduğu, Azerbaycan'ın güvenliği ve toprak bütünlüğüne yönelik tehdit söz konusu olduğunda yönetimin, işgal altındaki toprakların geri alınması konusundaki politikasını desteklediği belirtildi.

Ermenilerin saldırılarında hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunulan açıklamada, uluslararası topluma, Ermenilerin saldırılarını şiddetle kınama ve Ermenistan'ı ateşkes sürecine uymaya zorlama çağrısı yapıldı.

Özbekistan'da 40 binden fazla Azerbaycanlı yaşıyor. Azerbaycan Milli Kültür Merkezi, ülkedeki tüm Azerbaycanlıları bir çatı altında birleştiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.