Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalar

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalar
Azerbaycan Savunma Bakanlığı:- "Azerbaycan ordusu nisan ayında 2 bin hektardan fazla araziyi işgalden kurtardı"

BAKÜ (AA) - Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında nisan ayında yaşanan çatışmalarda, Azerbaycan ordusunun 2 bin hektardan fazla araziyi Ermenistan işgalinden kurtardığı bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun nisanda yaptığı provokasyonlara yanıt olarak Azerbaycan ordusunun başlattığı operasyonlar sonucu temas hattının önemli ölçüde değiştiği belirtildi.

Operasyonlarda Azerbaycan ordusunun Ağdere, Fuzuli ve Cebrayıl illerindeki stratejik öneme sahip yükseklik ve arazileri işgalden kurtardığı kaydedildi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın, Ermeni ordusunun 800 hektar araziyi kaybettiği şeklindeki ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Azerbaycan ordusu nisan ayında 2 bin hektardan fazla araziyi işgalden kurtardı. Ermenistan tarafından farklı olarak Azerbaycan ordusu, temas hattında durumu gerginleştirecek adımlar atmıyor, sadece karşılık vermek zorunda kalıyor. Bundan sonra da düşmanın hiçbir provokasyonu yanıtsız kalmayacak. Ermenistan'ın nisandaki can kayıplarıyla ilgili açıkladığı bilgiler de gerçeği yansıtmıyor. Aslında Ermenistan ordusunun kayıpları, Azerbaycan'ın kayıplarından 10 kat fazladır."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.