Ermenistan, Köln'de protesto edildi

Ermenistan, Köln'de protesto edildi
Almanya’daki Azerbaycanlılar, Köln kentinde düzenledikleri gösteride Ermenistan’ın saldırılarını protesto etti

KÖLN (AA) - Almanya'da yaşayan Azerbaycanlılar, Köln kentinde Ermenistan'ın saldırılarını protesto etti.

Alman-Azerbaycan Kültür Derneğince tarihi Köln katedrali önünde düzenlenen gösteride, Azerbaycan ve Türk bayrakları, Ermenistan'ın Hocalı'da katlettiği bebeklerin fotoğrafları ile dövizler taşındı.

Derneğin Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Başkanı Terane Tagieva, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya olmadan Ermenistan'ın Azerbaycan’a saldırmaya gücünün yetmeyeceğini belirterek, Avrupa'nın merkezinden, Rusya'ya, Ermenistan’ın kan dökmesi için verdiği desteği sonlandırması çağrısında bulunduklarını söyledi.

İşgal edilen toprakların gerçek sahibi olan Azerbaycan Türklerinin öz vatanlarını ziyarete dahi gidemediklerine dikkati çeken Tagieva, ata mezarını ziyaret eden iki vatandaşlarının Ermeniler tarafından tutuklanarak götürüldüğünü, hala onların kurtulması için mücadele verdiklerini ifade etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'e de mektup göndereceklerini açıklayan Tagieva, "Sayın Merkel, lütfen bizim sesimize ses verin. Bu kadar insanın gözünün yaşlı kalması yeter. Ukrayna meselesinde Rusya'ya tepki verdiniz, bu meselede de tepkinizi gösterin çünkü siz güçlü bir devletsiniz. Sadece Azerbaycan’da değil tüm dünyada barış istiyoruz." çağrısında bulundu.

Tagieva, Ermenistan'ın yüz yıl önce yaşanan olayları dünya devletlerine "soykırım" diye empoze etmeye çalıştığını ancak bu meseleleri siyasiler yerine tarihçilerin çözmesi gerektiğini kaydetti.

Ermenistan, Köln'de protesto edildi

Ermenistan, Köln'de protesto edildi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.