Erzincan merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Erzincan merkezli FETÖ/PDY operasyonu
Erzincan merkezli 3 ilde düzenlenen FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 6'sı tutuklandı

ERZİNCAN (AA) - Erzincan merkezli 3 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 3 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 13 zanlıdan 3'ü, emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

"FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak, nitelikli dolandırıcılık ve özel evrakta sahtecilik" suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen 10 zanlıdan Ş.A. ve S.Ü, savcılık ifadelerinin ardından serbest kaldı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen diğer zanlılar H.A, S.Ş, A.M, E.T, F.D, ve İ.Y tutuklandı, A.Z, M.Ş.Y ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Olay

Sosyal Destek Programı (SODES) proje desteğinden yararlanan Hanımeli Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde proje uygulamalarında usulsüzlük yapıldığı ve FETÖ/PDY ile bu örgüte yakın kuruluşlara gelir aktarıldığı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Erzincan merkezli 3 ilde operasyon düzenlenmiş, 9'u kadın 13 zanlı gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.