Erzurum'da "Kış Lastiği" Denetimi

Erzurum'da "Kış Lastiği" Denetimi
ERZURUM (AA) - Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğunun başlamasıyla Erzurum-Ağrı karayolunda bu yönde...

ERZURUM (AA) - Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğunun başlamasıyla Erzurum-Ağrı karayolunda bu yönde denetimler yapıldı. 

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için bugün yürürlüğe giren kış lastiği takma zorunluluğuna ilişkin Erzurum-Ağrı yolunda denetim yaparak, karayolunda seyreden otobüs, kamyon, tır, tanker ve minibüslerin lastiklerini kontrol etti. 

Yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlar kontrol noktasında durdurularak, lastiklerinin kış lastiği olup olmadığı ile lastik diş derinlikleri incelendi. 

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Köksal Demirci, yaptığı açıklamada, belirlenen kurallar gereği 1 Aralık 2015-1 Nisan 2016 tarihleri arasında şehirlerarası yolcu ve yük taşımacılığı yapan ticari araçlarda kış lastiği kullanımının zorunlu olduğunu belirterek, herhangi bir kaza yaşanmaması için sürücülerin bu kurallara uyması gerektiğini söyledi. 

Öte yandan, kış lastiği takma zorunluluğunun başlamasıyla Erzurum'da lastik satıcıları ve tamircilerinde yoğunluk arttı. Araçlarında lastik değişimini henüz yapmayan sürücülerin oluşturduğu yoğunlukla bu iş yerlerindeki mesainin akşam geç saatlere kadar sürdüğü belirtildi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.