Erzurum'da Kuş Turizmi Önerisi

Erzurum'da Kuş Turizmi Önerisi
AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir: - "Erzurum Ovası'nda kuş gözlemevleri kurularak kuş turizmine altyapı oluşturulmasını teklif ediyoruz"- "Erzurum, Daphan ve Pasinler Ovaları, koruma altına alınarak kentleşmeden uzak tutulmalı"

TBMM (AA) - ALPER ATALAY - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Erzurum Ovası'nda kuş gözlemevleri kurularak kuş turizmine altyapı oluşturulmasını teklif ediyoruz." dedi.

Aydemir, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Erzurum'da üç tane önem ifade eden ova bulunduğunu, bunların Erzurum, Daphan ve Pasinler Ovası olduğunu bildirdi.

Bu ovaların yapılanmadan uzak tutulması gerektiğine işaret eden Aydemir, Erzurum, Daphan ve Pasinler ovalarının şehrin aynı zamanda su kaynaklarını barındırdığını fakat bu alanların kentleşme baskısı altında olduğunu dile getirdi. Aydemir, bu üç ovanın korunmaya alınmasını ve kentleşmeden uzak tutulmasını talep etti.

Özellikle Erzurum Ovası'nın 1960'lı yıllarda kuş cenneti olduğuna değinen Aydemir, "1960’lı yıllarda sıtmadan kaynaklı bir müdahale yapılmış. Kanal açılarak, oradaki su aşağıya çekilmiş. Dolayısıyla sazlık ve kuşluk yok edilmiş. Oysa burası kuş cenneti diye tabir edilen bir yerdir." dedi.

Aydemir, Erzurum özelinde kuş turizmine açılabilecek bir alan olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu alan, her ne kadar kanal açılıp eski halinden uzaklaşsa da şu anda kuşların uğrak yeri olduğu için ufak bir suluk alan olması halinde buraların yeniden hayat bulacağını görüyoruz. Erzurum Ovası'nda kuş gözlemevleri kurularak kuş turizmine altyapı oluşturulmasını teklif ediyoruz.

Temel talebimiz Cenabı Hakk'ın yarattıklarının hayatlarına asla insan eliyle el koymamak olmalıdır. Onların hayat hakkını temin etmek olmalıdır. Temel anlayışımız budur. Biz aynı zamanda kış turizm merkeziyiz."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.