Erzurum'da "nitelikli dolandırıcılık" davası

Erzurum'da "nitelikli dolandırıcılık" davası
Erzurum'da, maket üzerinden satışa sunduğu konutları teslim etmeyerek nitelikli dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla hakkında 400 yıldan bin 400 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan ve yakalama kararı bulunan Ahmet Metin Karadayı, tutuklandı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, maket üzerinden satışa sunduğu konutları teslim etmeyerek nitelikli dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla hakkında 400 yıldan bin 400 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan ve yakalama kararı olan Ahmet Metin Karadayı, Bursa'da tutuklandı.

Açılan davada, duruşmaya katılmayan ve daha önce "haftada bir ikametinin bulunduğu yerdeki polis merkezine giderek imza vermesi" şeklinde uygulanan adli kontrol şartına uymadığı için sanık Ahmet Metin Karadayı hakkında yakalama emri düzenlenmesine karar verilmişti.

Alınan bilgiye göre, Bursa'da tedavi altında olan Karadayı, tedavi sürecinin ardından hakkında yakalama emrinin olduğunu öğrenmesi üzerine kendi isteğiyle teslim olduktan sonra alınan ifadesi sonucu tutuklandı.

Karadayı Konut Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt firmasının sahibi ve yönetim kurulu başkanı Ahmet Metin Karadayı hakkında, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Karadayı'nın, Erzurum Palandöken ilçesi sınırları içinde bir kısmını Erzurum Büyükşehir Belediyesinden ihale yoluyla aldığı, bir kısmını da konut karşılığı müştekilerden topladığı parseller üzerinde hazırladığı konut projesini yapmayarak, para ya da arsa karşılığı satış yaptığı 200 müştekiyi dolandırdığı belirtildi.

Karadayı hakkında her bir müşteki için ayrı ayrı 2 yıldan 7 yıla kadar olmak üzere toplam 400 yıldan bin 400 yıla kadar hapis istemiyle ilk olarak asliye ceza mahkemesinde açılan dava, bu mahkemenin suçun niteliği itibarıyla görevsizlik kararı vermesi üzerine iddianame Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.