Erzurum'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Erzurum'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım
"Haydi Erzurum, kardeşlik vakti" adı altında düzenlenen kampanyada toplanan 6 tır dolusu yardım malzemesi, Türkmenlere gönderildi- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş:"Teknolojinin bu kadar geliştiği bir dönemde 19. yüzyıldaki gibi kan ve göz yaş

ERZURUM (AA) - Erzurum'da "Haydi Erzurum, kardeşlik vakti" adıyla düzenlenen kampanyada toplanan yardım malzemeleri, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere 6 tırla yola çıkarıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneğinin birlikte düzenlediği kampanyada toplanan ve içinde un, kuru gıda, battaniye, nevresim ve bebek maması gibi yardım malzemelerinin bulunduğu 6 tır, Gar Meydanı'ndaki törende, dualarla uğurlandı.

- "Türkiye 10 milyar dolar civarında yardım yapmıştır"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş burada yaptığı açıklamada, Suriye'deki Türkmenlerin toplanan yardımlara çok ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kampanyadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Topbaş, şöyle konuştu:

"Teknolojinin bu kadar geliştiği bir dönemde 19. yüzyıldaki gibi kan ve göz yaşı devrini 21. yüzyılda yaşıyoruz. Balkanlarda bunu gördük. Akdeniz'de bazı ülkelerde bunu gördük. Şimdi ise Ortadoğu'da Suriye'de görüyoruz. Slovenya'da katıldığım bir toplantıda 'Suriyeli göçmenlere nasıl kucak açıyorsunuz?' diye soruldu. İki şey söyledim. Türkiye kapılarını açmış olmasaydı onlar tüm insanlara düşman olurdu, insanlık ölürdü. Yardıma muhtaç herkese el uzatmak zorundayız. Türkiye 10 milyar dolar civarında yardım yapmıştır. Avrupa Birliği'nde, 'Türkiye, tampon bölge olsun. Gelenleri geri göndersin' deniliyor. Evet kapılarınızı kapatıp almayabilirsiniz. Fakat bunu yaparken insanlığınızdan utanmanız gerekir."

- Terör mağduru insanlarımızı da unutmuyoruz"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de Türkiye'de yardıma ihtiyaç duyulduğu zaman yardımlar yapıldığını ifade ederek, "Bizim yardımımıza koşan Afganistan, Pakistan, Hindistan ve dünyanın bir çok yerinden Müslüman kardeşlerimiz İslamın kalesi, ümmetin öncüsü işgal altında diyerek kadınlar bileziklerini, yüzüklerini göndermişlerdir. Bugün de aynı anlayış ile belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla Bayırbucak Türkmenlerine ve diğer Kürt kardeşlerimize yardım elini uzatıyoruz. AK Partili belediyeler olarak teşkilatlarımızla birlikte Güneydoğu'da terör mağduru olan insanlarımızı da unutmuyoruz" şeklinde konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.