Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen: - "Rus Ordusu ile ittifak yapan Taşnak, Hınçak ve Ramgavar adlı Ermeni çeteleri, Erzurum'da tam bir Müslüman Türk soykırımı gerçekleştirmiştir"

ERZURUM (AA) - Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı törenle kutlandı.

Erzurum'un, 1. Dünya Savaşı yıllarında uğradığı Rus işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla Havuzbaşı Kent Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende, meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, törende yaptığı konuşmada, Erzurum'un, büyük Türk Milletinin tarihi misyonunda ve alın yazısında her zaman Anadolu'nun kilidi ve anahtarı konumunu üstlenmiş, kutsal bir Müslüman coğrafyası olduğunu belirtti.

Erzurum'un, her önemli vatan meselesinde Türk Milletinin yüz akı ve güveni olduğunu ifade eden Sekmen, şunları kaydetti:

"Birinci Dünya Savaşı içinde Rus Ordusu ile ittifak yapan Taşnak, Hınçak ve Ramgavar adlı Ermeni çeteleri Erzurum Cinis'te, Tazegül'de, Alaca'da, Ilıca'da, Tepeköy'de, Dutçu'da, Erzurum merkezdeki Yanıkdere'de, Karskapı'da, Ezirmikli Osman Ağa ve Mürsel Paşa konaklarında, Firdevsoğlu Kışlası'nda, Yeşilyayla'da, Hasankale'de, Tımar'da, Köprüköy'de, Horasan'da tam bir Müslüman Türk soykırımı gerçekleştirmiştir. Savaşla hiçbir ilgisi olmayan, masum sivil ahali, Ermeni çeteleri tarafından sadece Türk ve Müslüman oldukları için katledilmişlerdir."

Sekmen, 12 Mart'ın Erzurumlular için istiklal, hürriyet, cumhuriyet ve demokrasi anlamına geldiğini vurgulayarak, 12 Mart'ta Türk’ün sarsılmaz iradesinin, vatan ve bayrak sevgisinin, "Dadaş"ın üstün cesaret ve kahramanlığı ile tarihe altın harflerle yazıldığını söyledi.

Erzurum'un tarihten aldığı güçle yaşanabilir bir şehir olması için çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Sekmen, "Amacımız, Erzurum'u Avrupa şehirleriyle yarışır bir kente dönüştürmektir. Vatan ve milleti için fedakarlıktan hiçbir zaman çekinmeyen sizler, hizmetlerin en güzeline layıksınız. Doğup büyüdüğüm bu topraklarda sizlere hizmet etmekten her zaman onur ve gurur duyuyorum" diye konuştu.

Kutlamada daha sonra Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri şiir okudu, halk oyunları ekibince Erzurum bar oyununu sergiledi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ise bazı marşları seslendirdi.

Törene, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, AK Parti Erzurum milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Protokol üyeleri kutlama programı kapsamında Karskapı ve Yanıkdere şehitliklerini de ziyaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.