Esed rejimi Halep'in bağlantısını kesti

Esed rejimi Halep'in bağlantısını kesti
Suriye'de rejim güçleri Halep'teki muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunu kontrol altına aldı. Böylece, şehir tamamen rejim kuşatması altına girmiş oldu

Suriye'de rejim güçleri Halep'in kuzeyindeki Kastillo yolunu tamamen kontrol altına aldı. Çatışmalar nedeniyle yol ulaşıma kapanırken, Halep'in muhaliflerin kontrolündeki kısmı ise kuşatıldı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, rejime bağlı güçler Halep'in kontrolü için stratejik öneme sahip Kastillo yolunu, 1,5 kilometre mesafedeki Mellah bölgesinden ateş altına aldı.

Halep'teki muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun çatışmalar nedeniyle kapanmasının ardından, şehir tamamen rejim kuşatması altına girerken, yolun hala muhaliflerde olduğu ve yoğun çatışmaların sürdüğü aktarıldı.

Suriye rejimi, Ramazan Bayramı başlangıcında 72 saatlik ateşkes ilan etmiş ancak kısa bir süre sonra ateşkesi ihlal ederek, saldırılarını yoğunlaştırmıştı.

Rejimin güçlerinin yanı sıra Rus uçaklarının da sık sık saldırı düzenlediği Kastillo yolu Suriye'deki en tehlikeli çatışma bölgeleri arasında gösteriliyordu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.