'Esed Rejimi Ve Destekçileri Ateşkesi 28 Defa İhlal Etti'

'Esed Rejimi Ve Destekçileri Ateşkesi 28 Defa İhlal Etti'
Suriye rejimi ve ona destek veren güçlerin Kurban Bayramı'nda çatışmaların durması için varılan ateşkes anlaşmasını 28 defa ihlal ettiği bildirildi

İSTANBUL (AA) - Suriye İnsan Hakları Ağı'nın (SNHR) yayımladığı raporda, rejim ve ona destek veren güçlerin Dera, Humus, İdlib, Şam kırsalı, Kuneytra ve Lazkiye'de düzenlediği saldırılarla ateşkes anlaşmasını 48 saat içinde 28 kez ihlal ettiği belirtildi.

Raporda, kayda geçen tüm ihlallerin Suriye ordusu ve rejimi destekleyen güçler tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi. Ayrıca, Suriye'de şubat ayında yürürlüğe giren kısmi ve geçici ateşkes anlaşmasında yer aldığı üzere doğu Halep'e Kastillo yolu üzerinden yardımların girdiğine dair kayıt olmadığı, hiçbir bölgede kuşatmanın kaldırılmadığı ve hiçbir tutuklunun serbest bırakılmadığı kaydedildi.

SNHR Başkanı Fadl Abdulgani yaptığı açıklamada, ABD ve Rusya koordinasyonundan söz konusu saldırılarla ilgili en hızlı şekilde soruşturulma yapılmasını ve sonuçların Suriye halkıyla paylaşılmasını istediklerini ifade etti.

Muhabir: Tesnim en-Nuheyli, Said İbicioğlu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.