Esed Rejiminin Saldırısında Gazeteci Yaşamını Yitirdi

Esed Rejiminin Saldırısında Gazeteci Yaşamını Yitirdi
ŞAM (AA) - Suriye'de Esed rejimi güçlerinin, başkent Şam'da muhaliflerin kontrolündeki Kabun mahallesine saldırısında bir gazeteci yaşamını yitirdi.Beşşar...

ŞAM (AA) - Suriye'de Esed rejimi güçlerinin, başkent Şam'da muhaliflerin kontrolündeki Kabun mahallesine saldırısında bir gazeteci yaşamını yitirdi.

Beşşar Esed yönetimindeki güçler, başkent Şam'da muhaliflerin kontrolündeki Kabun mahallesini kara ve havadan yoğun şekilde bombaladı.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi üyesi Yusuf El Bustani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Esed yönetimindeki savaş uçakları ile topçu birlikleri sabahtan bu yana başkent Şam'ın Kabun mahallesini yoğun şekilde bombalıyor." dedi.

Esed güçlerinin mahalleye düzenlediği saldırılarda Muhammed Kabuni adında bir gazetecinin hayatını kaybettiğini kaydeden Bustani, "Doğu Guta'nın kapısı olarak bilinen Kabun uzun bir zamandan beri Esed güçlerinin saldırılarına maruz kalıyor. İnsanlar saldırılar nedeniyle dışarı çıkmıyor. Bombardımandan dolayı mahallede insani durum günden güne kötüye gidiyor." diye konuştu.

Bustani, Kabun'a yönelik saldırılarda çok sayıda iş yeri ve evin hasar gördüğünü de anlatarak, ''Uluslararası kamuoyundan rejimin saldırılarını durdurmasını ve bölgeye acil insani yardımın girmesini talep ediyoruz.'' ifadesini kullandı.

Şam'ın doğusunda yer alan muhaliflerin denetimindeki Kabun'da, başkentin elektriğinin üçte birini sağlayan trafolar bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.