Esed Ve Rus Güçlerinin Türkmenlere Saldırıları

Esed Ve Rus Güçlerinin Türkmenlere Saldırıları
Saldırılar, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı

OSMANİYE (AA)  - Esed ve Rus güçlerinin Türkmenlere saldırıları, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.

Kadirli-Andırın Gelişim Derneği Başkanı Kadir İslamoğlu, 41 sivil toplum kuruluşu adına Hükümet Konağı bahçesinde yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik başlatılan saldırıların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Savaşların mağdurları ortaya çıkardığını anlatan İslamoğlu, "Bu kanlı savaşı, bu kardeşlerimiz başlatmadı ama savaşın çok acımasız bir kuralı olarak mağdur durumda bulunmaktadırlar" dedi.

Çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan binlerce Türkmen'in Türkiye sınırına akın ettiğini dile getiren İslamoğlu, şunları kaydetti:

"Son günlerde Suriye'de yaşamlarını devam ettiren Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimize yönelik amansız bir savaş başlamıştır. Her gün, yüreklerimiz Türkmendağı ile birlikte çarpmaktadır. Antlaşmalar, belki sınırlarımızı zorlayabilir fakat hiçbir güç, bizim soydaşlarımızla bağımızı koparamaz. Bu gün, Kadirli Sivil Toplum kuruluşları olarak diyoruz ki Türkmendağı asla yalnız değildir. Orada savaşan kardeşlerimizin bizim için Çanakkale'de Galiçya'da, Sarıkamış'ta ve diğer yerlerde savaşan kardeşlerimizden bir farkı yoktur. Olmamıştır ve olmayacaktır, bu böyle biline. Tarih boyunca vatanı uğruna nice yiğitlerini feda eden bu millet, gerekirse Türkmen kardeşlerimizin yanında yine aynı fedakarlığı göstermekten çekinmeyecektir. Dünyanın dört bir yanındaki kardeşleriyle gönül bağını hiç bir zaman yitirmeyen 41 Kadirli sivil toplum kuruluşları olarak tek yürek, hepimiz Türkmendağının kardeşleriyiz ve Bayırbucak Türkmenlerinin yanındayız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.