Esed'in danışmanından Washington'da rejim propagandası

Esed'in danışmanından Washington'da rejim propagandası
Esed'in medya danışmanı Şaban, ABD'nin yaptırımına rağmen video konferans yoluyla ABD'de bir toplantıya katıldı. Şaban'ın bu faaliyetine ABD'li yetkililer yorumda bulunmadı

ABD'nin yaptırım uyguladığı Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in danışmanı Buseyna Şaban, Washington'da düzenlenen bir toplantıya video konferans yoluyla katılarak rejimin propagandasını yaptı.

ABD Hazine Bakanlığının 2011 yılında beri yaptırım uyguladığı Esed’in siyaset ve medya danışmanı Şaban, Washington'daki Ulusal Basın Kulübü'nde “DAEŞ ve El-Kaide’yi ortadan kaldırmak için Küresel Birlik (GAFTA)" tarafından düzenlenen toplantıda Skype aracılığıyla konuşma yaptı.

Konuşmasında rejimin terörle mücadele ettiğini idda eden Şaban, Esed yönetiminin ülkedeki uygulamalarını savundu.

Şaban, uzun süredir açlıkla gündeme gelen, insani yardım kuruluşlarının gıda yardımı ulaştırmaya çalıştığı Daraya'da insanların açlık diye bir sorunu olmadığını ileri sürdü.

Şaban'ın, “Suriye halkı insani yardımlardan dolayı mutlu değil. Onlar hazır gıda, makarna gibi yiyecekler yemeye alışkın değil. Suriye halkı tatlı meyveler, taze sebzeler ve kendi ürettikleri tahılları yerler.” şeklindeki ifadeleri salondaki dinleyiciler tarafından yuhalandı. Şaban, “Biz de tahıllarımızı bu bölgeden almaktayız.” iddiasında bulundu.

Yaptırım kapsamında olmasına rağmen Şaban'ın başkent Washington’daki toplantıda konuşması hakkında ABD'li yetkililer ise yorumda bulunmadı.

Hazine Bakanlığından üst düzey bir yetkili, AA muhabirinin sorusu üzerine, “Özellikle bu olay hakkında yorum yapmayı reddediyoruz. Yaptırım uygulanan kişilerle işlem gerçekleştirmek genel olarak yasaklanmıştır.” ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı da konunun Hazine Bakanlığı tarafından takip edildiğini ve kendilerinin bu konu üzerine yorum yapamayacağını bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.