Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

Eşek çamura çökünce yol gösteren çok olur

Eşek çamura çökünce yol gösteren çok olur

Tabirimi mazur görün. Teşbihte hata olmaz diye böyle bir benzetmede bulundum. Filmi geriye saralım. 7 Haziran’a dönelim. Oy verme işlemi sonlandı. Oylar sayıldı. AK Parti her zaman olduğu gibi açık ara, tek başına iktidara gelecek kadar oy aldı. Acaba o zaman bu günkü analiz yapanlar, yine aynı şeyleri söyleyecekler miydi?

“AK Parti nerede hata yaptı”  diyerek çokbilmişlik taslayanlar, o zaman da “AK Parti iktidara geldi ama. Fazla sevinmesin. Seçmenin iyi saatine denk geldi. Ya değilse işi zordu” diyecekler miydi?

Dedik ya affınıza sığınarak:

Eşek çamura çökünce, yol gösteren çok olurmuş…”

13 yıldan beri iktidarda olan bir parti hâlâ yüzde 41 oy alıyorsa. Sadece tek başına iktidara gelemedi diye 90 yıllık parti zil takıp oynuyorsa. Kendisi kaybettiği  halde “ Demokrasi kazandı” diyerek “Züğürt tesellisi” ile dikkatleri başka yerlere çekiyorsa. AK Parti ve ona oy veren seçmen kitlesi fazla üzülmesin. Kaybedenler belli. AK Parti 13 yıldan beri çok hatalar (!) yaptı. AK Partiyi sevenler ve ona oy verenler de zaten o hatalarının hatırına oy verdi bunca yıl. Nedir o hatalar derseniz, açmayın kutuyu, söyletmeyin kötüyü. Madem açtınız, bari kısaca sıralayalım hatalarını.

  • Okullar açıldığında öğrenciler ücretsiz kitap alıyorlar.
  • Yurdumun her yanı duble yollarla ve otobanlarla birbirine bağlandı.
  • Sağlıkta devrim niteliğinde iyileştirmeler yapıldı.
  • Yüksek Hızlı Trenlerle konforlu ve hızlı ulaşım imkanı sağlandı.
  • İnancı gereği başını kapattığı için Üniversiteden kovulanlar haklarını aldı.
  • Marmaray gibi büyük hizmetler bu dönemde yapıldı.
  • 3. Boğaz köprüsü ile İstanbul’un ulaşımına katlı sağlandı.
  • Kapı kulu olduğumuz İMF artık bize yaptırım uygulayamıyor.
  • “Zorunlu Tasarruf” diye soyulan memurların hakları iade edildi.

Bunlar ilk çırpıda akla gelen konular. Devamını yazmaya kalkacak olursak seri makale yazmamız gerekir. Zaten insafı olan herkes bunları çok iyi biliyor.

Unutmadan şunu da söyleyeyim: Bütün yapılan hizmetler çaldıkları (!) paradan arta kalanlarla yapıldı. Yani anlayacağınız bunlar çalmalarına rağmen bu kadar yaptıysa, bunlardan öncekiler deveyi hamuduyla götürmüş demek ki.

“Hiç mi hatası yok” derseniz, elbette var. Sütten çıkmış ak kaşık değil. Ama günahlarla sevapları tartarsanız sevapların ağır geldiğini, hem de bayağı ağır geldiğini görürsünüz.

Bazen düz yolda da insanın ayağı tökezleyebilir. Fırsatçılara gün doğdu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR