ESENTEPE KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ, ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

ESENTEPE KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ, ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI
Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla Konya Özel Esentepe Koleji Öğrencileri tarafından düzenlenen törende Çanakkale Savaşı’nda hayatını kaybeden şehitleri andı

Özel Esentepe Koleji, Okulunda Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında, şehitler için anma programı düzenledi.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Okul müdürü Mualla Çağır, Çanakkale’nin birleştirici unsuruna dikkat çekerek, “Türk milletinin gerçek bir ulus devleti olarak ortaya çıkmasında Çanakkale savaşlarının etkisi çok büyüktür. Bir ulusun dayanışması vatanın düşman eline bırakılmayacağının kanıtlanması ve geleceğin birlikte hedeflenmesi işte tam bu meydanda gerçekleşmiştir” dedi.

Çağır, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıl dönümünde, tarihimizin destanını öğrencilerimizle anmış olmanın duygu yoğunluğunu paylaşıyoruz, tarihin akışını değiştiren muhteşem bir zafere imza atan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet, dua ve şükranla anıyoruz” dedi.

 

Özel Esentepe Koleji, öğrencileri Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen “Çanakkale şehitlerimizi 100. Yılında saygıyla anıyoruz” programında öğrenciler hazırladıkları şiirler, müzik, koro ve slayt gösterileri ile 100 yıl önce yaşanan destansı savaşı hatırlattılar.

Tarihin gördüğü en büyük savaşlardan biri olan Çanakkale savaşında vatanı için şehit olan kahramanları saygı ve nimetle anan öğrencilerin sunum ve şiirleri izleyenler tarafından büyük ilgi ile izlendi.

ZEKİ DURSUN-KONYA

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.