Eşinin 17 yıldır 'eli, ayağı' oldu

Eşinin 17 yıldır 'eli, ayağı' oldu
Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan Hatun Semiz, 17 yıl önce evlendiği, elleri ve ayakları bulunmayan eşi Mehmet Semiz'e duyduğu aşk ile günlük yaşantısında adeta onun eli ve ayağı oluyor

Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan Hatun Semiz (45), ailesinin rızasını almadan evlendiği, bir kazada ellerini ve ayaklarını kaybeden eşi Mehmet Semiz'e (55) duyduğu aşk ile günlük yaşantısında adeta onun eli ve ayağı oluyor.

Üç çocuk sahibi Semiz çifti, yaşama sevinçleriyle, birbirlerine duydukları aşk ve sevgiyle çevresindekilere örnek oluyor. 30 yıl önce geçirdiği elektrik kazası sonucu ellerini ve ayaklarını yitiren Mehmet Semiz, daha sonra komşusunun kızı sara hastası eşi Hatun Semiz'le tanıştı.

Evlenme kararı alan Hatun ve Mehmet çiftinin aileleri, gençlerden birinin hasta, diğerinin engelli olması nedeniyle bu karara karşı çıktı.

Mehmet Semiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlenmelerine ailelerinin izin vermediğini ancak birbirlerine aşklarının bu engeli tanımadığını ve aileleri razı olmadan evlendiklerini söyledi.

Eşiyle evlendikten sonra hayata tutunduğunu ve Suluova Sakatlar Derneği Başkanlığını yaptığını anlatan Semiz, şunları söyledi:

"Eşim komşumuzun kızıydı. Birbirimizi sevdik ama aileler engel oldu ve biz de kaçarak evlendik. Eşim benim elim, ayağım, her şeyim. Bugün yaşıyorsam önce Allah sonra onun sayesinde yaşıyorum. Bugün Sakatlar Derneği Başkanlığı yapıyorum eşimin sayesinde, çünkü beni hazırlayan giydiren ve topluma çıkaran eşim. Ben kaza geçirdikten sonra 5 yıl evden çıkmadım, hayata küstüm ancak hayatımın böyle devam etmeyeceğini anladım. Dışarıya çıktım insanlarla tanıştım, konuştum. Daha sonra hayatımın anlamı olan eşimle tanıştım ve evlendim. Ona duyduğum aşkı ve sevgiyi tarif edemem. Allah ondan razı olsun. Allah herkese böyle bir eş nasip etsin."

-"Elimizde olanlarla mutlu olmayı bildik"


Eşiyle evlenme kararı verdiğinde kolay bir yol seçmediği bildiğini ifade eden Hatun Semiz de şu değerlendirmede bulundu:

"Durumumuz çok büyük engeldi evet ama biz bu engeli aştık. Şimdi her şeyim var eşim, çocuğum, evim ve arabam. Allah'a şükürler olsun. Maddi açıdan da aramızda hiç sorun olmadı. Hep elimizde olanlarla mutlu olmayı bildik. Küçük sebeplerden dolayı ayrılan çiftlere üzülüyorum, şükretsinler hallerine ve bizim gibi insanları örnek alsınlar."

-"Eşimdeki yaşama sevincini görerek onunla evlendim"


Evlenmeye karar verdiğinde ağır bir sara hastası olduğunu ancak evlendikten sonra daha sara krizi geçirmediği belirten Hatun Semiz, "Eşim beni doktorlara götürdü ve tedavi ettirdi. Şu an kullandığım ilaç sayesinde uzun yıllardır sara nöbeti geçirmiyorum. Eşim ve çocuklarımla çok mutluyuz ve huzurluyuz. Ben eşimde olan yaşama sevincini görerek onunla evlendim. Evlenmemize ailem karşı çıktı. 'Onun eli ayağı yok, sen de hastasın bakamazsın' dediler. Biz de kaçmaya karar verdik ve evlendik." sözlerine yer verdi.

Evliliğinden hiç pişman olmadığını anlatan Semiz, "Her gün eşimin protezlerini takıyorum, üstünü giydiriyorum, saçlarını tarıyorum ve derneğe gönderiyorum. Eşimi çok seviyorum. Allah yokluğunu göstermesin. Ben eşime duyduğum aşk ve sevgi nedeniyle ona hizmet ediyorum." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.