Eşinin madenci bareti, evinin başköşesinde

Eşinin madenci bareti, evinin başköşesinde
Soma'daki maden faciasında emekli olacağı gün yaşamını yitiren Ali Gül'ün eşi, hayat arkadaşından geriye kalan bareti evinin başköşesinde sergiliyor- Meryem Gül: - "13 yıldır madendeydi. Emeklilik için günü dolmuştu, başvuru yapacaktı ki nasip olmadı"- "A

MANİSA (AA) - RAMAZAN ERCAN - Soma'da yaşayan Meryem Gül, ilçedeki maden faciasında emekli olacağı gün hayatını kaybeden eşi Ali Gül'ün baretini evinin başköşesinde sergiliyor.

Meryem Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yıllık maden işçisi eşi Ali Gül'ün faciadan bir süre önce ocağın çok sıcak olduğunu anlattığını, bir süredir devam eden ağrıları nedeniyle her gün ilaç aldığını belirtti.

Evinde 13 Mayıs 2014'te yemek yaparken arkadaşının annesinin, "eşinin çalıştığı maden ocağında bir patlama olduğunu" söylediğini bildiren Gül, çocukları Rümeysa ve Mustafa'yı yanına alarak hemen ocağa gittiğini dile getirdi.

Meryem Gül, eşinin şehit olduğu haberiyle yıkıldığını kaydetti.

Madenden çıkıp başka işte çalışmasını istediği eşinin, emeklilik işlemlerini başlatma hazırlığı yaptığını ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"13 yıldır yer altındaydı. 'Emeklilik gününü toplat, madeni bırak, başka iş bul çalış' dedim. O da günlerini toplattırdı. Emeklilik için günü dolmuştu, başvuru yapacaktı ki nasip olmadı. 2 yıl geçti aradan, hayatımızda hiçbir şey değişmedi. Acısı hala ilk günkü gibi. Olaydan kimler sorumluysa cezalarını alsınlar. Küçük küçük çocuklarımızla Soma'nın içinde kaldık. Soma hiçbir zaman unutulmasın, unutturulmasın."

Olayın ardından eşinin baretinin kendisine verildiğini belirten Gül, üzerinde "Ali Gül" yazan bareti evinin başköşesinde sergilediğini bildirdi.

- Çocuklarını kursa gönderiyor

Eşinin acısını yaşarken diğer yandan da çocukları 8 yaşındaki Rümeysa ile 6 yaşındaki Mustafa'nın olayın etkilerini çok fazla hissetmemesi için uğraştığını dile getiren Gül, bunun için oğlu ile kızını Soma Çocuk Gelişim Merkezi'nde bale ve jimnastik kurslarına gönderdiğini söyledi.

Rümeysa ve Mustafa Gül ise bale ve jimnastik derslerini çok sevdiklerini ifade etti.

Jimnastik öğretmeni Hülya Kocabıyık da babalarını kaybeden Rümeysa ile Mustafa'nın ilk geldiklerinde facianın etkisini hala üzerlerinde hissettiklerini, daha çekingen olduklarını belirtti.

Kocabıyık, çocukların, yaklaşık 3-4 aydır süren eğitim sonunda durumlarının çok iyi olduğunu ve sosyalleştiklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.