Eski Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Ergün:

Eski Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Ergün:
"Bugün Diyarbakır'da bir Baro Başkanı cinayeti söz konusu oldu. Bunun o bölgede mutlaka bir takım komplikasyonları olsun isteniyordur. Onlarla ilgili de her türlü tedbiri arkadaşlarımız mutlaka alacaklardır"

MALATYA (AA) - Eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Diyarbakır'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, bir polisin de şehit edildiği terör saldırısına ilişkin, "Bugün Diyarbakır'da bir Baro Başkanı cinayeti söz konusu oldu. Bunun o bölgede mutlaka bir takım komplikasyonları olsun isteniyordur. Onlarla ilgili de her türlü tedbiri arkadaşlarımız mutlaka alacaklardır" dedi.

Ergün, AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye katkı sağlamanın en etkili kanallarından birinin siyaset olduğunu belirterek, AK Parti'nin Türk siyasetindeki yeri ve önemine değindi.

Nihat Ergün, "İlk defa bir siyasi parti çok partili hayata geçtikten sonra Türkiye'de dördüncü defa seçim kazanıyor ve oylarını artırarak iktidarını sürdürüyor. 2002'de yüzde 34,5 oy aldık, 2007'de yüzde 46,5 oy aldık, 2011'de yüzde 49,8 oy aldık, 2015'te yüzde 49,5 oy aldık. Sayıca oylarını dört seçim üst üste arttıran ve arttırarak iktidarını sürdüren başka bir siyasi parti olmadı" diye konuştu.

Başka bir siyasi partinin kadrolarının Türkiye'yi taşıyabilecek imkan ve kabiliyeti olmadığını vurgulayan Ergün, milletin Türkiye'yi ileri taşıyacak kadrolar olarak AK Parti'yi gördüğünü ve desteklediğini kaydetti.

Türkiye'nin bulunduğu bölgenin önemine işaret eden Ergün, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bölge bazen bizim inisiyatifimizin dışında gelişmeler gösteren bir bölge. Yani siz her şeyi doğru yapsanız bile bir başkasının bir anda yapmış olduğu bir davranış sizi de sıkıntıya sokabiliyor. En nihayetinde bugün Diyarbakır'da bir Baro Başkanı cinayeti söz konusu oldu. Bunun o bölgede mutlaka bir takım komplikasyonları olsun isteniyordur. Onlarla ilgili de her türlü tedbiri arkadaşlarımız mutlaka alacaklardır. İşte en son Rus uçağının sınır ihlali yapması ve düşürülmesi söz konusu. Hem Türkiye'de hem dünyada başka tartışmalara yol açtı. Yani bir anda gelip birisi sizin sınırlarınız üzerinden bir başka yeri bombalama faaliyeti gösterebiliyor. Siz de ister istemez onunla ilgili bir eylem yapmak durumunda kalıyorsunuz ve o tartışmalar bir şekilde sizi başka bir atmosfere doğru götürebiliyor. Bölge bu tarz komplikasyonlar doğurmaya çok açık bir bölge haline geldi."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.