Eski Chp Genel Başkanı Ve Antalya Milletvekili Baykal:

Eski Chp Genel Başkanı Ve Antalya Milletvekili Baykal:
Baykal:

ANTALYA (AA) - Eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Eğer Türkiye bugün büyük sismik deprem bölgesinde istikrarlı bir ülke olarak yaşıyorsa bunun temelinde Türkiye Cumhuriyet projesi yatıyor" dedi.

Partisinin Manavgat İlçe Örgütü tarafından bir otelde düzenlenen "Cumhuriyet Yemeği"ne katılan Baykal, burada yaptığı konuşmada, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in büyük hizmetler yaptığını ve Manavgat'a çağ atlattığını savundu.

Türkiye'ye komşu ülkelerin ve Orta Doğu'nun "yangın içerisinde" olduğunu söyleyen Baykal, gelişmeleri kaygıyla izlediklerini belirterek, "Suriye'de, Irak'ta, Lübnan'da ve Mısır'da yaşanan o acı olayların ülkemizde de yaşanma tehlikesi her insanı mutlaka düşündürüyordur ve kaygılandırıyordur" diye konuştu.

Türkiye'nin istikrarını, barışını nasıl koruduğunu ve din, mezhep, etnik kimlik kavgasının neden yaşanmadığını herkesin kendisine sorması gerektiğini belirten Baykal, "Eğer Türkiye bu büyük sismik deprem bölgesinde istikrarlı bir ülke olarak yaşıyorsa bunun temelinde Türkiye Cumhuriyeti projesi yatıyor. O cumhuriyet projesi dünyanın tanık olduğu en iddialı, en kapsamlı, en büyük değişme, modernleşme projelerinden birisidir" ifadesini kullandı.

Bugün Türkiye'deki barış ve kardeşliğin altında cumhuriyetin olduğunu vurgulayan Baykal, şöyle devam etti:

"12 yıldır iş başında olanların tersine uğraşmalarına rağmen, Türkiye'yi ayrıştırmak için ellerinden geleni yapıyor olmalarına rağmen, etnik kimlik kaşımalarına, inanç, mezhep çatışması kaşımalarına, tarihimizden husumet çıkarmak için ellerinden gelen her şeyi yapmış olmalarına rağmen, cumhuriyetin değerlerini, kurucularını, tarihimizi mahkum etmek için en insafsızca kampanyaları yürütüyor olmalarına  rağmen, eğer bugün Türkiye'de barış, kardeşlik, huzur varsa bu Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyet sayesindedir."

Herkesin bir etnik kimliği, inanç ve mezhebi bulunduğunu ve hepsinin de saygıya değer olduğunu ifade eden Baykal, bunlar arasında bir hiyerarşi kurmak kadar yanlış bir şey olamayacağını söyledi. 

İl Başkanı Cavit Arı ise konuşmasında cumhuriyetin önemine dikkati çekti.

İlçe Başkanı Ahmet Öztürk de yemeği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapmayı planladıklarını ancak Manavgat'ta yaşanan sel sebebiyle ertelediklerini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.