Eski MHP Milletvekili Oğan, Yalova'da

Eski MHP Milletvekili Oğan, Yalova'da
Oğan: -"Bakın AK Parti'ye, yüzde 50 oy alan Başbakanı bir çırpıda değiştirip kongre yapabiliyor, CHP kongre yapabiliyor, Kuzey Kore bile kongre yapıyor. Biz niye yapmayalım?"

YALOVA (AA) - Eski Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Sinan Oğan, "Bakın AK Parti'ye, yüzde 50 oy alan Başbakanı bir çırpıda değiştirip kongre yapabiliyor, CHP kongre yapabiliyor, Kuzey Kore bile kongre yapıyor. Biz niye yapmayalım?" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda partililerle bir araya gelen Oğan, Türkiye'deki olumsuzlukların giderilmesi için MHP'nin iktidara gelmesi gerektiğini söyledi.

Oğan, iktidar için ülkücülerin engellenmemesi gerektiğini belirterek, "Ülkücü hareket engellenemez' diyoruz. Kim engelliyor? Genel merkez engelliyor" diye konuştu.

Partisinde kongre yapılmasına ilişkin gelişmelere değinen Oğan, şöyle konuştu:

"Tüzüğümüz ne diyor? '240 delege, yani MHP'nin bin 211 delegesinin 5'te 1'i imza verdiği takdirde Milliyetçi Hareket Partisi derhal kurultaya gider' diyor. Bu sayının iki katı delege bir araya geldi, 'biz kurultay istiyoruz' dedi. Sayın Genel Başkanımız 'Olmaz. Değil 500 küsur, bin küsur delege bir araya gelse kurultay yaptırmam' diyor. 'Gidin mahkemeye' dedi, gittik. Önce bekledik. Bu kardeşiniz çağrıda bulundu. 'Sayın Genel Başkanım dedim. Siz bizim büyüğümüzsünüz. Sizlere hiçbir zaman saygıda kusur etmedik. Etmeyiz, ettirmeyiz de. Bu hareketi mahkeme kapılarına düşürmeyin. Siz önderlik edin, çağırın bizleri koşa koşa geleceğiz. Oturalım bir masanın etrafında.' Bakın AK Parti'ye, yüzde 50 oy alan Başbakanı bir çırpıda değiştirip kongre yapabiliyor, CHP kongre yapabiliyor, Kuzey Kore bile kongre yapıyor. Biz niye yapmayalım? Çağırın bizi beraber yapalım. Siz de bizim büyümüz olarak düşün önümüze beraber yapalım. Bunun için imza da toplandı, her şey uygun. Sayın Genel Başkanımız, 'Olmaz, hayır. Ben kongre yaptırmam' dedi. Biz de mecburen delegelerimize verdiğimiz sözü yerine getirmek için mahkemeye gittik."

Hukuk dışı bir şey yapmadıklarını anlatan Oğan, mahkeme sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Hukuki sürecin devam ettiğini dile getiren Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi dedi ki 'Siyasi Partiler Kanunu'na göre siz haklısınız. Sizin derhal kongreye gitmeniz lazım. Genel merkez gitmiyorsa, Milliyetçi Hareket Partisi delegelerinden oluşan 3 kişilik çağrı heyeti kongreye gidecek' dedi ve kongre çalışmaları başladı. Gittiler bir Tosya'dan bir de Gemerek'ten, çok özür diliyorum uyduruk iki karar çıkardılar. 'Bu mahkeme kararıyla Ankara 12. Sulh Mahkemesinin kararı geçersizdir' dediler. Bu neye benziyor biliyor musunuz? Kaymakamın vermiş olduğu kararı muhtarın bozmasına benziyor. Nitekim bugün İzmir delegelerimizle beraber avukatlarımız gitti müracaat etti ve Tosya Mahkemesinin kararı iptal edildi. Gemerek'in de eli kulağında inşallah. Ayrıca Yargıtay'dan da bu konuda müspet tavır bekliyoruz. Çünkü biz hukuk dışı bir iş yapmıyoruz. Normal şartlarda partilerin tüzük kurultayı iç işidir. Bu işi mahkeme kapılarına düşürmek bizim vicdanımızı sızlatıyor. Ancak ülkücüler de şahlanmak, prangalarını kırmak istiyor."

Kongreyle ilgili Yargıtay'ın halen bir karar verememesini de eleştiren Oğan, "Ancak görüyoruz ki bugün duyumlarımız var. Türkiye'nin en önemli gündem maddesi MHP'nin kongresidir. Kongreye 5 gün kaldı. Yargıtay toplanıyor, toplanıyor bir türlü kararını açıklayamıyor. Neden, bilemiyoruz tabii ki ancak tahmin ediyoruz. Biz kongreyi yapar, başarılı olursak emin olunuz ki biz kazanırsak, BOP'çular, eyaletçiler, emperyal güçler kaybedecektir. Emin olun ki biz haklıyız. Hak bizimle beraber." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.