Eski milletvekili Tuncel, beraat etti

Eski milletvekili Tuncel, beraat etti
Eski HDP milletvekili Sebahat Tuncel'in, PKK terör örgütünü alenen övdüğü iddiasıyla hakkında açılan davada beraatine karar verildi

İSTANBUL (AA) - Eski HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in, "suçu ve suçluyu övme" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraatine karar verildi.

Anadolu 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Tuncel ile avukatı katıldı.

Duruşmada kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Tuncel, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Bu dava siyasi konjonktür gereği açılmış bir davadır. Suç tarihinde ben İstanbul milletvekilliği yapıyordum ve DTP Eş Başkan yardımcısıydım. Partinin bir irtibat bürosu açılışındaki konuşmamın küçük bir bölümü iddianameye aktarılmış. Konuşmanın tamamında Kürt sorunu ve bunun çözümüyle ilgili temennilerimi ve yöntemleri dile getirdim. Konuşmam şiddet içermemektedir." dedi.

Tuncel, "Benim buradaki sözlerim cezalandırılırsa, düşünce ve ifade özgürlüğünü cezalandırmış olacağız. Yaptığım şeyler suç olarak değil, düşünce ve ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Tuncel'in avukatı Emrah Baran da, müvekkilinin davaya konu konuşmalarının fikir açıklaması olduğunu savunarak, suçun unsurları itibariyle oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme hakimi, "suçu ve suçluyu övme" suçu olarak nitelendirilen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmadığı gerekçesiyle Sebahat Tuncel'in beraatine karar verdi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Sebahat Tuncel'in 2009 yılında İstanbul milletvekili olduğu dönemde, Demokratik Toplum Partisi'nin Pendik irtibat bürosunun açılışına katılarak konuşma yaptığı belirtilmişti.

İddianamede, Tuncel'in konuşmalarında, PKK terör örgütünü alenen övdüğü savunularak, "suçu ve suçluyu övme" suçundan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.