Eski milli futbolcu Tanju Çolak:

Eski milli futbolcu Tanju Çolak:
"Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun 3 yıldır onursal başkanlığını yapıyorum ve çok fazla destek olmaya çalışıyorum. Benim federasyona gelmemle engelli çocukların aileleri de orayı daha çok sahipleniyorlar"- "Ailelerin eskiden evlerinden çıkartama

ADANA (AA) - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) onursal başkanı Tanju Çolak, daha önce engelli çocukların aileleri tarafından dışarı çıkartılmadığını ancak şimdi verilen destekle engelli çocukların spora yönelmeye başladığını belirterek, "Yarın bizler de onlardan biri olabiliriz. O nedenle onları kucaklamamız lazım." dedi.

Eski milli futbolcu ve Avrupa gol kralı Çolak, onursal başkanlığını yaptığı TÖSSFED heyetiyle Adana Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret etti.

Vali Büyük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, federasyon yönetimine, engelli çocukların sportif faaliyetlerde bulunmasına yönelik çalışmaları için teşekkür etti.

Büyük, ziyarette Sakarya'da görevli olduğu dönemde otizmli çocukların eğitimi için yaptırdığı eğitim merkezinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"O çocukların anne babasının ve kardeşlerinin duasını almak bizim için mutluluk kaynağı. Aileler için zor bir imtihan. Anneler manevi bir yüceliğe ulaşıyorlar. Onlar insan üstü bir fedakarlık gösteriyorlar. Adeta melekleşen anneler, hayatlarını engelli çocuklarına adamışlar. Onlara kendi işlerine bir kaç saat ayıracak fırsatı verebilmek çok önemli. Çocukların bir yerde eğitimlerini yapmalarına olanak sağlamak da çok değerli bir şey. 36 derslikli 200'ün üzerinde öğrenci kapasitesi olan bir okul yapmıştık. Toplumun simge, bayrak isimleri vardır. Sporda, özellikle de futbolda başarılı olan sporcuların hayatları örnek alınıyor."

Tanju Çolak ise kendisini sosyal işlere adadığını ifade ederek, son 3 yıldır federasyonun onursal başkanlığını yaptığını kaydetti.

Engelli çocukların eğitimine önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Çolak, şöyle devam etti:

"O çocukların sempatikliği sıcaklığı içtenliği çok önemli. Benim federasyona gelmemle engelli çocukların aileleri de orayı daha çok sahipleniyorlar. Ailelerin eskiden evlerinden çıkartamadığı engelli çocukları, şimdi spor yapıyorlar. Bizlerin varlığı da onları çok mutlu ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'bu çocuklar evde kalmayacak, sokakta olacak, spor yapacaklar' diyor. Bu anlamda Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu destek çok önemli. Yarın bizler de onlardan biri olabiliriz. O nedenle onları kucaklamamız lazım."

Ziyarete federasyonun yönetim kurulu başkanı Birol Aydın ve üyeler de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.