Eski Pakistan Başbakanı'nın oğlunun kurtarılması

Eski Pakistan Başbakanı'nın oğlunun kurtarılması
Afganistan Devlet Başkanlığı:- "Ali Haydar Gilani, Afganistan'da düzenlenen operasyonda El Kaide'nin elinden kurtarıldı ve Pakistan'ın Kabil Büyükelçiliğine teslim edildi

KABİL (AA) - Afganistan Devlet Başkanlığından, eski Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani'nin 3 yıl önce kaçırıldığı tahmin edilen oğlu Ali Haydar Gilani’nin, Afganistan'da düzenlenen operasyonda El Kaide'nin elinden kurtarıldığı ve Pakistan'ın Kabil Büyükelçiliğine teslim edildiği bildirildi.

Afganistan Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Afgan ve ülkedeki ABD güçleri tarafından ülkenin Paktika kentinin Giyan ilçesinde bugün düzenlenen operasyonda, eski Pakistan Başbakanı Gilani'nin, 3 yıl önce kaçırıldığı tahmin edilen oğlu Ali Haydar Gilani’nin El Kaide'nin elinden kurtarıldığı belirtildi.

Gilani’nin, Pakistan'ın Kabil Büyükelçiliğine teslim edildiği kaydedilen açıklamada, kurtarma operasyonunda, El Kaide’ye ait bir merkezin de imha edildiği vurgulandı.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani de konuya ilişkin açıklamasında, “Afgan güçleri tarafından teröre karşı operasyonların düzenlenmesi ve sivilleri kurtarılması, bu güçlerin sadece savaşta değil, önemli operasyonların yapılması konusunda da güçlendiğini gösteriyor.” dedi.

Afganistan’daki ABD güçleri tarafından yapılan açıklamada da, Gilani’nin, ABD ve Afgan özel harekat ekipleri tarafından Paktika kentinde düzenlenen operasyon ile kurtarıldığı, operasyon sırasında 4 militanın öldürüldüğü ifade edildi. Gilani’nin hangi örgütün elinden kurtarıldığı bilgisinin yer almadığı açıklamada, ABD ve Afgan güçlerinin teröre karşı ortak mücadeleyi sürdüreceği kaydedildi.

Gilani'nin, mayıs 2013'te Multan kentinde seçim çalışması sırasında Taliban örgütünce kaçırıldığı iddia edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.