Eski tatlı su çeşmeleri yenileniyor

Eski tatlı su çeşmeleri yenileniyor
Eski tatlı su çeşmeleri yenileniyor

Tarihi geçmişi bulunan Konya’da her köşede tatlı su çeşmesi bulmak mümkün diyebiliriz. Selçuklu’ya başkentlik yapan tarihi şehrimizde restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan şehir merkezi ve ilçelerinde bulunan Tatlı Su Çeşmeleri Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) tarafından yenileniyor.

KALİTELİ HİZMETE DEVAM

 Su burada bedava sloganıyla yola çıkan KOSKİ 1990lı yıllardan itibaren her mahalleye bir tatlı su çeşmesi yapmak için gece gündüz çalışan KOSKİ ekipleri Konya’nın dört bir yanını tatlı su çeşmeleriyle donattı. Şehir merkezinde bulunan bin iki tane tatlı su çeşme sayısını gelecek yıllarda daha da artırmayı planyan KOSKİ çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Konyalılara kaliteli hizmet vermeyi amaçlayan KOSKİ, yıpranmış ve bozulmuş olan çeşmeleri tespit ederek anında müdahale ediyor. Yılda 2 milyon 500 metreküp tatlı su üretildiğini belirten KOSKİ yetkilileri, “Şehrimize yakışır hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Yıpranmış yapılar onarılarak tarih yeniden canlanacak. İşimiz halka hizmet etmek” diye konuştu. (Muhammed Esad Çağla)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.