Uğur Özteke

Uğur Özteke

Eski vagonları Kampüse Değil Beyşehir’e gönderin

Eski vagonları Kampüse Değil Beyşehir’e gönderin

Allah rızası için ne olur bana inanın.

Bende diğer meslektaşlarım gibi sürekli “Bu şehir Başkent”, “Bu şehir kadim şehir”, “Bu şehir mübarek şehir” diyerek şehir için övgüler düzebilirim. O zamanda iyi gazeteci(!) olurum. Bunun bilincindeyim. Ama vatandaşın sıkıntısını dile getirmekten güzellikleri yazmaya fırsat kalmıyor ki.

img-20141015-wa0001.jpgimg-20141015-wa0003-001.jpg

 

 

 

Allah aşkına şu fotoğraflara bakar mısınız? Bütün eski vagonlar binlerce öğrencinin, öğretim üyesinin, sağlık için hastaneye giden insanların artık yollarını kapatıyor. Tabii bu arada yeni tramvaylar Alaaddin Keykubat kampüsünde ulaşım çilesine yol açıyor. Yaz başında başlayan otogar kampüs arası tramvay yol yapım çalışmalarından sonra kampüs içi tramvay hattı eski tramvayların park yerine dönüşmüş durumda. Çalışır vaziyetteki hatta fazla durumda olan tramvaylar buraya çekiliyor ve yaz başından beride seferler duruyor.

Ne zaman kalktığı ve nerelerden geçtiği bilinmeyen otobüs seferleri ise vatandaş tarafından tercih edilmiyor. Bunu denemek dahası görmek çok basit. Çünkü gün içinde binlerce insan girişten içeriye doğru yürürken kampüs içinde ring yapan otobüslerin boş olduğu görülüyor.

Yenilenen araçlar ve yenilenen hatta rağmen Alaaddin kampüs biniş arasındaki ulaşım saati de değişmemiş halde Yaklaşık 20 km olan bu mesafe 1 saatte alınıyor. Ankara’ya ise 1,5 saatte gidiyoruz değil mi?

Bu sizleri ve hiçbir yöneticiyi rahatsız etmiyor.

Yine yeni vagonlarda çift taraflı kapı olması nedeniyle çok az oturacak yer olması da dikkat çekici. Yoğunluğun fazla olduğu bu güzergahta ulaşım süresinin uzunluğu da göz önüne alındığında toplu taşımada konfordan söz etmek pek mümkün değil.

Vatandaş yaz boyunca eski ve külüstür vagonlara dahi binemedi. Yani yeni hatlar döşendi. O kadar para harcandı. (Güya israf günah). Bu yeni vagonlar alınırken durağa uygun olup olmadıkları niye düşünülmedi?

Bu hatayı yapan ya da yapanlar bunun bedelini ödedi mi?

Amaaaan artık bu konuda bir şey yazmak istemiyorum. Tek bildiğim o kadar para ikinci kez harcandı yeni hat döşendi. Vagonlar yenilendi. Ve sonuçta bize ulaşan bilgi kimse bu işten memnun değil. Bizden söylemesi.

Ha yeri geldiği için söyleyeyim. Bu eski vagonları son dönemlerin en şanslı ilçesi Beyşehir’e gönderin. Vagonlar gölün etrafında dolaşsın. Böylece göl turizmini geliştirmiş oluruz. Ne dersiniz?

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yerinde söz söylemesini bilen özür dilemek zorunda kalmaz.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Açık yürekli olmak yaşam biçimimiz olduğu zaman ADAM oluruz 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR