Eski Yarsav Başkanı Murat Arslan Tutuklandı

Eski Yarsav Başkanı Murat Arslan Tutuklandı
Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat Arslan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Sayıştay denetçilerine yönelik Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklandı

ANKARA (AA) - Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat Arslan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Sayıştay denetçilerine yönelik Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye getirilen Arslan, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Hakkındaki FETÖ üyeliği iddiasını reddeden Arslan, YARSAV'ın kurulduğu 2006'dan beri denetim ve yönetim kurullarında görev yaptığını ve 2011'den beri de başkanlığını yürüttüğünü kaydetti.

"Kendisinin cemaat üyesi olduğu izlenimi açık bir şekilde verilirdi"
Savcılık ifadesinde, FETÖ/PDY'ye ait ev veya yurtlarda sohbet adı altında yapılan görüşmelere katılmadığını savunan Arslan, bir tanığın hakkındaki "Murat Arslan'dan cemaat içindeki toplantılarda Murat Abi olarak bahsedilir ve kendisinin cemaat üyesi olduğu izlenimi açık bir şekilde verilirdi. Murat Arslan'ın mahkeme içinde deşifre olmaması için özel önem gösterilirdi" ifadesini de, "Mahkemede herkes birbirine abi veya abla diye hitap etmektedir." diyerek kabul etmedi.

Arslan, yaklaşık 4 saat süren ifade işleminin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliğinde sorgulanan Arslan, "FETÖ üyeliği"nden tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.