Eski yöresel oyunlarla "çocukluklarını" yaşadılar

Eski yöresel oyunlarla "çocukluklarını" yaşadılar
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde düzenlenen şenlikte davetliler, yöresel eski oyunları oynayarak bir süreliğine de olsa çocukluklarına tekrar döndü

OSMANİYE (AA) - Kadirli ilçesinde düzenlenen şenliğe katılan davetliler, eski yöresel oyunları oynayarak çocukluklarını tekrar yaşadı.

Aydınoğlu Tufanbey İlkokulu tarafından okul bahçesinde düzenlenen şenlikte, yetişkinler, çocukluklarındaki cızzan, birdirbir, kök güç, köşker, serçe ve kale oyunları oynadı. Çocukların ve kadınların da tezahüratlarla desteklediği oyunlarda yenilenlere çeşitli cezalar verildi.

Zaman zaman oynayanların birbirleriyle çarpıştığı oyunlarda, kazanda çamaşır yıkama ve sıcak toprakla çocuk kundaklama etkinlikleri de yapıldı. Yöresel türkülerin seslendirildiği, halk oyunları gösterilerinin yapıldığı etkinlikte davetlilere tırşik, bulgur pilavı ve hedik ikramında bulunuldu.

Aydınoğlu Tufanbey İlkokulu Müdürü Mustafa Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şenliğin kültürel değerlerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından önemli olduğunu belirtti.

Geçmişe sahip çıkarak geleceğe yön verileceğini ifade eden Demirci, "Eski tarihi kültürel kimliği olan oyunlar ve etkinliklerle okul bahçelerimizi şenlendireceğiz. Çocuklarımızı bilgisayara ve telefonlara hapsetmeyelim. İnşallah atalarımızdan öğrendiğiniz ve oynayarak büyüdüğümüz oyunları gelecek kuşaklara aktaralım." dedi.

70 yaşındaki Osman Tamer ise eskiden oynadıkları oyunların zevkli olduğunu belirterek, "Eskiden kale ve kök güç oynardık. Cızzana binerdik. kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde vaktimizi geçirirdik. Şimdilerde çocuklar, telefon ve bilgisayarlarla meşgul oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Şenliğe, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Serkan Serdaroğlu, İlçe Mal Müdürü Adem Bakacak, bazı daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.