Eskimeyen amatör ruh: Selçuk Olukkaya

Eskimeyen amatör ruh: Selçuk Olukkaya
Konya amatör futboluna uzun süre hizmet eden, gösterişten uzak bir futbol hayatı olan, kendisine yakıştığı gibi futbolu bırakıp efendiliği ile sevilen bir amatör futbolcu Selçuk Olukkaya ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Kürşat Petekci'nin Söyleşisi

Konya amatör futboluna uzun süre hizmet eden, gösterişten uzak bir futbol hayatı olan, kendisine yakıştığı gibi futbolu bırakıp efendiliği ile sevilen bir amatör futbolcu Selçuk Olukkaya ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Mütevazı spor yaşantısını öğretmenlikle devam ettiren Olukkaya şu anda Meram Vali Necati Çetinkaya Ortaokulunda Matematik öğretmeni olarak hayatını sürdürüyor.

1958 senesinde Kadınhanı Atlantı’da doğan Selçuk Olukkaya Futbola bir tanıdığın teşviki ile Bölge Genç Karma’da santrafor olarak başlayan Olukkaya Ardından 1976 yılında Derbentspor ile amatör lisansa sahip oldu. Futbol hayatına Konya 2.Amatör Küme’de ve 1.Amatör Küme’de şampiyonluklar ekleyen Olukkaya Kromspor, Kadınhanıspor, Demirspor ve memleketinin takımı Atlantıspor’da futbol hayatını devam ettirdi. Hem futbol oynayıp hem eğitim hayatını da sürdüren Selçuk Olukkaya Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi ve matematik öğretmeni oldu. 35 yaşına kadar futbol hayatını sürdüren Olukkaya bu dönemde, döneminde İlhami Çoşkun, Hüseyin Akın, Muzaffer Evren nezaretinde, Tahir Taşyüz, Kaleci Nevzat, Torik Mehmet, Cengiz Eken, Muammer Karan gibi futbolcular ile meşin top peşinde koştu.

kadinhanispor.jpg

“SPORCU DÜZENLİ BESLENMELİ”

 Eski bir sporcu olarak bugünkü genç sporculara düzenli beslenmeleri gerektiğini ve kendilerine bakmalarının şart olduğunu belirten Olukkaya Konyaspor’un şu anki durumunun da umut verici olduğunu söyledi. Konyaspor’un iyi yolda olduğunu ve alt yapısı güçlü takımların ileride başarılı olacağını belirten Olukkaya Konya’nın büyük bir kent olduğunu ve her şeyin en iyisini hak ettiğini söyledi.

1985-yili-demirspor.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.