Eskişehir Porsuk Çayı farelerin istilasına uğradı

Eskişehir Porsuk Çayı farelerin istilasına uğradı
Eskişehir'in simgelerinden olan Porsuk Çayı'nda ve çevresinde son günlerde fare popülasyonunun artışa geçmesi vatandaşlar endişelendiriyor.

Eskişehir'in parçalarından olan Porsuk Çayı'nda ve çevresinde son günlerde fare popülasyonunun artışa geçmesi vatandaşlar endişelendiriyor.

Turistlerin en uğrak yerlerinden birisi olan Porsuk Çayı'nın yan tarafındaki taşlarda ve boşluk yerlerde yaşayan fareler dikkat çekiyor. Özellikle İki Eylül Caddesi ile Cengiz Topel Caddesi'nin kesişim yerinde ve Adalar Bulvarı üzerinde yoğunlukta olduğu görülen fareler, oluşturdukları kötü görüntü ile hem vatandaşlara hem de turistlere rahatsızlık çıkarıyor. Suyun içerisinde yüzen ve kuşlar için atılan yiyeceklerle beslenen farelere çözüm olarak Porsuk Çayı'na su yılanı atılması gibi ilginç öneriler sunan vatandaşlar, yetkililerden konuyla ilgili çalışma yapmalarını bekliyor.

iha-20240215aw142553-3-t.jpg

PORSUK ÇAYI FARELERLE DOLU

Vatandaş Bayram Soylu, "Bence kötü, yani sakıncalı. Su yılanı var, insanı ısırmaz ve zehirli değil. Buraya onları atacaksın onları yutar. Fareler yılanların besin zincirinde ilk sırada geliyor. Tabii etraf temizliği cidden çok önemli. Turistlerin en çok etkilendiği şartlardan birisi de çevre temizliği. Yetkililerin bu konuyla ilgilenmesi lazım" dedi.

iha-20240215aw142553-7.jpg

ARTIK BURAYA BİR ŞEY YAPILSIN ÇALIŞMA BEKLİYORUZ

Günay Kötek, "Mutlaka tedbir alınması gerekiyor. Farelerin görüntüsü iyi değil. Yani turist açısından da Eskişehir'de ikamet eden vatandaşların açısından da farelerin görünmesi pek hoş değil. Yetkililerden çalışma bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Belgesellerde izlediği kadarıyla konuşan Mahmut Aygür, '' Akarsularda da böyle oluyor. Suda yüzen farenin adı daha değişik galiba o kadarını bilmiyorum. Burada ben de geçen gün gördüm. Köprünün altındaki delikten içeriye girdi. Bu Porsuk Çayı'nın temizliğinden kaynaklanıyor olabilir. Yaşıyorlarsa bana göre kalmalı. Onu yok edelim derken başka şeylere de zararı olacak belki" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.