Eskişehir'de "5. Gençlik Kurultayı"

Eskişehir'de "5. Gençlik Kurultayı"
AÜ Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki kurultaya 30 farklı ilden öğrenciler katıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Türk Ocağı Eskişehir Şubesinin iş birliği ile 30 farklı ilden öğrencilerin katılımıyla 5'inci Gençlik Kurultayı gerçekleştirildi.

"Dilde, fikirde, işte birlik yolunda Türk dünyasının çeyrek asrı" temasıyla AÜ Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nde başlayan kurultaya, AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Türk Ocağı Eskişehir Şube Başkanı Nedim Ünal ile öğrenciler katıldı.

AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Koparal, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, bu etkinliğin bir nebze de olsa geleceğin güçlü ve müreffeh Türkiye'sini inşa edecek gençlerin zihni ve fikri gelişimlerine katkıda bulunacağını söyledi.

Koparal, kurultayın, Türk cumhuriyetlerinin tarih, kültür, edebiyat, dil, sosyoloji, iktisat, sanat, bilim, teknoloji, musiki, iletişim ve jeolopolitik ile ilgili konularını ve sorunlarını inceleyen, araştıran, tartışan ve öneriler getiren bir tarzda hazırlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk Ocağı Şube Başkanı Ünal ise bir çatı altında bir araya gelen gençlerin, Atatürk'ün etrafında toplanarak Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti devamlılığı içinde milli devleti meydana getirdiğini belirterek, bu yaş gurubundakilerin, Türklüğün kaderini de düşündüğünün altını çizdi.

Kurultaya, Çukurova Üniversitesi Türkistan Kulübünden katılan öğrenciler, Türk Ocağı Başkanı Ünal'a kalpak hediye etti.​

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.