Eskişehir'de belediye işçilerinin işten çıkarıldığı iddiası

Eskişehir'de belediye işçilerinin işten çıkarıldığı iddiası
Odunpazarı Belediyesinde çalışırken görevlerine son verildiğini öne süren işçiler, belediye önünde basın açıklaması yaptı

ESKİŞEHİR (AA) - Odunpazarı Belediyesinde çalışırken farklı tarihlerde görevlerine son verildiğini öne süren işçiler, belediye önünde basın açıklaması yaptı.

Belediye hizmet binası önünde bir araya gelen işçiler adına konuşan Göksel Dönmez, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü işsiz geçirdiklerini söyledi.

Odunpazarı Belediyesinde çalışırken haksız yere işten çıkarıldıklarını savunan Dönmez, şunları kaydetti:

"Bizler, yıllardır CHP'nin işçinin hakkını koruyan, emekçiye hakkını veren bir parti olduğu yalanını dinledik. Emekçilerin kazanılmış haklarını savundukları ve demokrasinin bir gereği olarak her zaman işçilerin yanında olduklarını söyleyen CHP zihniyeti, bizi işsiz bırakmıştır. Başkan Kazım Kurt, göreve geldiğinde kimsenin ekmeğiyle oynamayacağını söyledi. Fakat hiçbir gerekçe göstermeden işlerimize son verdi. Odunpazarı Belediyesinden çıkarılan emekçi işçiler olarak, haklarımızı hukuki yollardan aramaya devam edeceğiz ve bu anlamda haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz."

İşten çıkarıldıklarını iddia eden yaklaşık 30 kişi, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.