Eskişehir'de Kadınlardan "El Emeği Göz Nuru" Sergisi

Eskişehir'de Kadınlardan "El Emeği Göz Nuru" Sergisi
Sergide, açık cezaevindeki mahkumların da bulunduğu kadınların yaptığı el emeği ürünler sergilendi

Eskişehir'de kadınlar, "El Emeği Göz Nuru" adlı sergide yaptıkları ürünleri sergiledi.

Vali Vekili Nurullah Naci Kalkancı, Vilayet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğin açılışındaki konuşmasında, serginin Eskişehir'e ve kentte yaşayan kadınlara hayırlı olmasını diledi. 

Eskişehir Kadın El Emeğini Değerlendirme ve Destekleme Derneği (ESKEDER) Yönetim Kurulu Başkanı Canan Şükrüoğlu ise sergi kapsamında 75 stantın açıldığını, 150 kadının yaptığı ürünleri burada satışa sunduğunu söyledi. 

Stantlarda gıda, takı, keçe, oyuncak, lületaşı gibi ürünlerin sergilendiğini ifade eden Şükrüoğlu, şöyle konuştu:

"Hiçbir ürünümüz hazır değil, herkes kendi el emeği ürününü sergiliyor. Amacımız üreten kadınlarımıza satış imkanları sunmak, ekonomilerine katkı sağlarken, onların sosyalleşmelerine de yardımcı olmak, ürünlerine kalite ve standartlar getirmek."

Kadınları, bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir araya getirdiklerini belirten Şükrüoğlu, "Bugün stantlarda sadece ESKEDER üyeleri değil aynı zamanda Korunmaya Muhtaç Kız Çocuklarını Destekleme ve Geliştirme Derneği, Eskişehir Açık Cezaevi'ndeki kader mahkumu kadınlar ile evlerinde üretim yapan kadınlara stantlarda satış imkanı verildi" dedi.

Etkinliğin, 3 gün süreceğini dile getiren Şükrüoğlu, yaptıkları çalışmalara destek olan Vali Güngör Azim Tuna'ya teşekkür etti. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.