Eskişehir'de "Sanat Koridoru" açıldı

Eskişehir'de "Sanat Koridoru" açıldı
ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de ilkokul öğrencilerinin deri rölyef ve minyatür çalışmalarının yer aldığı, sanat koridorunun açılışı yapıldı.Meserret...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de ilkokul öğrencilerinin deri rölyef ve minyatür çalışmalarının yer aldığı, sanat koridorunun açılışı yapıldı.

Meserret İnel İlkokulu'nda Türk süsleme sanatlarını çocuklara öğretmek amacıyla hazırlanan koridorun açılışında konuşan emekli öğretmen Gürsel Gedik, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Çocukların, deri rölyef sanatının önemli isimlerinden Meryem Özkoç, minyatürde ise Bülent Yaşar ile çalıştığını belirterek, "Bu iki çalışmada hedefimiz Türk süsleme sanatlarını çocuklarımıza öğretmektir. Deri rölyef çalışması yapan çocuklarımız da derinin nasıl işlendiğini ve nasıl tabaklandığını, rölyefe dönüştüğünü hocaları ile birlikte yaptılar, bütün aşamalarını öğrendiler." ifadelerini kullandı.

Gedik, gelecek yıllarda diğer Türk süsleme sanatlarını çocuklarla tanıştırmak için çeşitli etkinliklere düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.