Eskişehir'de Terör Örgütü Deaş Üyeliği Davası

Eskişehir'de Terör Örgütü Deaş Üyeliği Davası
Haklarında "silahlı terör örgüt üyeliği" suçlamasıyla dava açılan ve bir yıldır tutuklu bulunan 5 sanık, adli kontrol şartıyla tahliye edildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, terör örgütü DEAŞ'a üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 5 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, tutuklu sanıklar Ömer Akkoyun, Sezgin Yıldız, Tuncay Çiftçi, Yusuf Yavuz, Hüseyin Husunet ile avukatları hazır bulundu.

Sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini istedi.

Sanıklardan Ömer Akkoyun, savunmasında DEAŞ ile bir alakasının olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Tutuklu sanıklardan Tuncay Çiftçi benim çocukluk arkadaşımdır. Onu askere götürmek için şehirlerarası otobüsle yola çıkmıştık. Otobüs durduruldu, gözaltına alındık. Benim Afyon'da giyim mağazam var. Babam, kardeşlerim arasında aile şirketini bölüştürdü. Bana 450 bin lira verdiler. Ben de bu parayla işletme açtım. Suriye'ye gidip terör örgütüne destek olacak olsam işletmemi satar giderdim. Devletine bağlı biriyim. Beraatimi istiyorum."

Mahkeme heyeti, 1 yıldır tutuklu olan sanıkların tamamının adli kontrol şartı ile tahliyesine karar verirken, duruşmayı dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için 10 Şubat'a erteledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.