Eskişehir'den kısa kısa

Eskişehir'den kısa kısa
Eskişehir'deki Porsuk Çayı yaza hazırlanıyor

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir’e gelen turistlerin uğrak yerlerinden olan Porsuk Çayı, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yaz aylarına hazırlanıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, hava sıcaklıklarının yükselmesi ile özellikle hafta sonlarında yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Porsuk Çayı bölgesinin Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler tarafından düzenli olarak temizlendiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, şehrin en önemli simgelerinden biri olan ve şehri ortadan ikiye bölen Porsuk Çayı'nın temizliği konusunda vatandaşlardan daha hassas olmalarını beklediklerini vurguladı.

- Eskişehir "Kadın Eliyle" çiçek açacak

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı seralarında yetiştirilen çiçek ve bitkiler, yaz aylarında Eskişehir’e renk katacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak seralarda çalışan emekçi kadınların hazırladığı çiçeklerin önümüzdeki günlerde refüjlerde, park ve bahçelerde yerlerini alacağı bildirildi.

Bahar aylarının gelmesiyle şehri renklendiren çiçek ve bitkiler, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler seralarında kadın işçilerin büyük özverisi ile yetiştirildiğini ifade eden yetkililer, Eskişehirlilerin ve şehri gezmeye gelen turistlerin adeta bir çiçek bahçesinde gezeceklerini söyledi.

Yetkililer, hercai menekşelerden sonra petunya ve sakız sardunyalarının da seralarda hazır olduğunu ve şehrin dört bir yanında bulunan park ve bahçelerde yerini alacağını belirtti.

- Büyükerşen'den sergi ziyareti

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediyenin katkılarıyla açılan İranlı fotoğraf sanatçısı Hadi Mousavi’nin "Bir Şehrin Hayatı" isimli fotoğraf sergisini ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen ve 25 Nisan'da açılışı gerçekleşen "Bir Şehrin Hayatı" adlı fotoğraf sergisini düzenleyen Hadi Mousavi'nin sergiyi Başkan Büyükerşen'le birlikte gezdiği bildirildi.

Eskişehir’de sanata ve sanatçıya değer verdiklerini belirten Büyükerşen'in, fotoğraf sanatçısı Hadi Mousavi'nin çektiği güzel fotoğraflarla Eskişehir'i daha da güzel gösterdiğini söylediği ifade edildi.

Eskişehirlilerin sergiyi 1 Mayıs’a kadar gezebileceklerini belirten fotoğraf sanatçısı Hado Mousavi, Büyükerşen'e desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Eskişehir'den kısa kısa

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.