Eskişehir'den kısa kısa

Eskişehir'den kısa kısa
Büyükşehir Belediyesince evde kişisel bakım hizmeti veriliyor- Üniversite hastanesinde "4 Mayıs Anne Ruh Sağlığı Farkındalık Günü" dolayısıyla stant açıldı- Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce oyun grubu bulunmayan park ve yeşil alanlara y

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesince yaşlı, hasta ve engellilere yönelik "Evde Kişisel Bakım" hizmetlerine başlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Sosyal Yardım Hizmetleri Şube Müdürlüğünce başlatılan "Sevgi Eli Uzatıyoruz" projesiyle evden çıkamayacak durumdaki tüm vatandaşlara evde kişisel bakım hizmeti sunuluyor.

Çalışmalar kapsamında saç kesimi, bakımı, tırnak bakımı, saç ve sakal tıraşı gibi hizmetlerin verildiği projeden, yaş ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm vatandaşlar faydalanabilecek.

- "4 Mayıs Anne Ruh Sağlığı Farkındalık Günü"

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde "4 Mayıs Anne Ruh Sağlığı Farkındalık Günü" dolayısıyla stant açıldı.

ESOGÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, polikliniklerin yakınında açılan stantlarda anne ruh sağlığının önemine dikkat çekilen broşürler dağıtıldı. Hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirme yapılarak konunun önemi vurgulandı.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Fidan, hamilelikte stresin yaratabileceği sorunlar hakkında bilgi verdi.

- Odunpazarı'nda park çalışmalarına devam ediliyor

Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce oyun grubu bulunmayan park ve yeşil alanlara yeni oyun grupları kuruluyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, çalışmalar kapsamında son olarak Osmangazi Mahallesi'nde bulunan Şehit Raif Özgür Parkı'na yeni oyun grubu kuran ekiplerin ilçe genelinde belirlenen parklarda montaj çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

"Mutlu Çocuklar Mutlu Odunpazarı" sloganıyla çalışmalarına devam ettiklerini belirten yetkililer, çocuk oyun gruplarının park ve yeşil alanların tamamına yaygınlaştırılacağını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.