Eskişehir'den kısa kısa

Eskişehir'den kısa kısa
ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü 9-12 yaşlarındaki öğrencilere Eti Sualtı Dünyası'nda "Kış Atölyeleri"...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü 9-12 yaşlarındaki öğrencilere Eti Sualtı Dünyası'nda "Kış Atölyeleri" düzenleyecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, etkinliğin kayıtlarının, 30 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında başlayacağı bildirildi.

Belediye yetkilileri, atölye çalışmalarının, çocukların ara tatilinde, boş zamanlarını en iyi biçimde değerlendirmek ve yeni bilgilere ulaşmasını sağlamak amacıyla düzenlendiğini belirtti.

10 farklı konuda düzenlenecek atölye çalışmaları ise şu şekilde:

"‘Hayvan tahmin oyunu, Eskişehir yaban hayatı, Atlas okyanusu, Hayvanat bahçesi tasarımı, Nesli tükenen ve tükenmekte olan hayvanlar, Hayvan bakımı ve sağlığı, Omurgalı ve omurgasız hayvanlar, Ekosistemdeki kilit türler, Sulu deneyler, Mikroskop."

- Kulübeler bu kez gönüllülerden

Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, sokak hayvanları için ihtiyaç duyulan yerlere kulübeler koymaya devam ediyor.

Kent Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan kulübelerin uygun yerlere yerleştirildiği bildirildi.

Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ece Bilgin, yerleştirilen kulübelerin bir gönüllü tarafından yaptırıldığını aktardı.

Duyarlılık çağrısına cevap geldiği için mutluluk duyduğunu belirten Bilgin, "Gönüllümüz 6 adet kulübeyi canlarımız için yaptırdı. Büyükşehir Belediyemizin ekiplerinin desteği ile kulübelerimizi yerleştirdik. Kışın tüm şiddeti ile geçtiği bu günlerde vatandaşlarımıza bu konuda gönüllü ve duyarlı olmaları için bir kere daha sesleniyor ve destek bekliyoruz. Belli yerlere bırakılan kulübeleri de can korumacılara, duyarlı yüreklere bırakıyorum." İfadelerini kullandı.

- Odunpazarı Belediyesi camileri ilaçlıyor

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ilaçlama faaliyetlerine devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin, belediye sınırları içinde bulunan camilerde ilaçlama çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Yetkililer, camilerde bulunan ibadet alanları, kalorifer daireleri, tuvalet ve lavabolar da dahil olmak üzere tüm kapalı alanları ilaçlayarak, belirlenen periyotlarda ilaçlama çalışmalarının devam edileceğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.