Eskişehirspor-Medipol Başakşehir maçının ardından

Eskişehirspor-Medipol Başakşehir maçının ardından
- Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından statta olaylar çıktı - Siyah-kırmızılı taraftarlar tribünleri ateşe verip, sahaya girdi


ESKİŞEHİR (AA) - Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor ile Medipol Başakşehir arasında oynanan ve konuk ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona eren karşılaşmanın ardından olaylar çıktı.

Hakem Hüseyin Göçek'in bitiş düdüğünü çalmasının ardından Eskişehirspor taraftarları kulüp başkanı Mesut Hoşcan ve yönetim kurulu aleyhinde tezahüratlar yaptı. Hoşcan'ın protokol tribününü terk etmesinden sonra taraftarlar ilk olarak, koltuklarını söktükleri tribünleri ateşe verdi. Taşkınlıklar sırasında çok sayıda taraftar yaralandı. Yaralı taraftarlar saha içine giren 112 Acil Servis ekipleri tarafından kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Güvenlik güçlerinin müdahalesine rağmen tribünlerden atlayan çok sayıda taraftar, saha içine girerek tepkilerini sürdürdü. Taraftarlar, kale direklerini ve reklam panolarını yerlerinden sökerek saha ortasına taşıyıp burada ateş yaktı. Tribünler ve saha ortasındaki ateş itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Yaklaşık 2 saat süresince saha ortasında tepkilerine devam eden taraftarlar, daha sonra polis eşliğinde stadı terk etti.


- Teknik heyet ve oyuncular, stattan polis araçlarıyla ayrıldı


Karşılaşmanın ardından Eskişehirspor teknik heyeti ve oyuncuları, güvenlik güçlerinin eşliğinde soyunma odasından çıkarıldı.

Teknik heyet ve oyuncular, takım otobüsü yerine polis araçlarıyla tesislere götürüldü. Konuk ekip kafilesi de güvenlik nedeniyle yaklaşık 2 saat sonra stattan ayrılabildi.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan ise stat tamamen boşalana kadar yönetim kurulu odasında bekledi.

Öte yandan güvenlik güçleri kentte meydana gelebilecek olaylara karşı da önlemini aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.