Uğur Özteke

Uğur Özteke

Eşkıya Meram Yaka’ya inmiş

Eşkıya Meram Yaka’ya inmiş

En güzel Cumalar sizlerin bizlerin olsun. Güzel bir güne tatsız bir konu ile girmek zorundayız. Zorundayız diyoruz çünkü dün sabah 8.20 sularında bir abimiz önce “günaydın” diyor ardından da “Abi dün gece Meram Yaka’da çatışma olmuş” diyordu…
Evet sabahın körü diyebileceğimiz bir vakitte Meram bölgesinde oturmayan bir insan dahi böyle bir bilgiye ulaşıp bize aktarıyorsa biz de gözlerimizle gördüğümüz konuyu yazmak zorundayız dedik ve başlıyoruz yazmaya.     
……………..
Evet eşkıyanın şehrin göbeği diyebileceğimiz bir noktada saat 01.00 sularında ana caddenin üzerinde pompalı tüfeklerle karşılıklı olarak takır takır saydırmasını kızımla birlikte camdan film izler gibi izlemiştik. 
Yazık çocuk korkusundan uykusunu kaçırmış sabah tekrar heyecanlı heyecanlı akşam gördüklerini annesine anlatıyordu. Oysa biz yastığa kafamızı koyar koymaz yine uyumuştuk.
Gördüklerimiz gerçekten acı dahası vahametin geldiği noktayı bize gösteriyordu. Kaldırımın bir yanında iki kişi sürekli olarak pompalıya mermiyi sürüyor ve küfrederek ateş ederken bir otomobil de onları bekliyordu. Karşı taraf karanlıktı. İlim Yayma Cemiyeti’nin inşaat halindeki kız yurdunun bulunduğu yerden de bir şeyler patlıyordu ama anlayamıyorduk. Bu iş dört beş dakika karşılıklı sürdü. Kızımın dediğine göre ben kalkmadan önce de silah sesleri olmuş. Neyse ardından bizim pencerenin önünden karşıya ateş edenler kendisini bekleyen araca binerek giderken, elinde pompalı olan kişiler de bu kez küfrederek bu iki kişiyi kovalıyordu. Sonra ters yönden bir otomobil daha geldi ve bu iki kişi de otomobil ile kaçanları Çolakoğlu Cami tarafına doğru kovaladı.
Üç dört dakika sonra da bir polis otosu gelerek durumu araştırmaya başlayınca ben gidip yattım.
Biliyorum ki bu iğrenç çatışma gazetelere televizyonlara haber dahi olmayacak. Polis bunları yakalayacak. İsterse basına bilgi olarak verecek istemezse vermeyecek bile. 
Üzücü olan ne peki? Bu işlerin bu kadar basite ve kolaya inmiş olması.
MOBİLYACILAR SİTESİ ESNAFININ 
20 YILDIR BİTMEYEN YAĞMUR NÖBETİ
Ben öğrendiğim zaman şok oldum. Bakın önce Mobilyacılar Odası’nın yağmur yağdığı zaman mobilyacı esnafına attığı mesajı birlikte okuyalım;
“MOBİLYACILAR SİTESİNDEKİ ESNAFLARIMIZIN DİKKATİNE
YOĞUN YAĞIŞ NEDENİ İLE SİTEDE YAĞMUR SUYU SEVİYESİ YÜKSELMİŞTİR. İŞYERİ SAHİPLERİNİN İŞYERLERİNE GELEREK KONTROL ETMELERİ RİCA OLUNUR”…
Yuh ki yuh…
Bu site yapılalı 20 yıl olmuş. Ve 20 yıldır mobilya dendiği zaman Konya’nın en gözde işyerlerinin bulunduğu sitenin at yapı sorununa bir bakar mısınız?
Perşembe akşamı odanın dediği gibi öyle yoğun yağmur filan yoktu. Ama artık kanalizasyonlar dahil hiçbir şey çekmediği dahası adam gibi zamanında bağlanmadığı için ne zaman yere yağmur düşüyor lağım kokuları ile birlikte bütün sanayilerin suyu da buraya aktığı için mobilyacı esnafı sabaha kadar dükkanında nöbet tutuyor. Esnafın dediğine göre ne Selçuklu Belediyesi ne de KOSKİ bu sorunu çözebilmiş. Aslında burada Selçuklu’nun yapabileceği bir şey yok. Olay tamamen KOSKİ’lik gibi. Zamanın Belediye Başkanı Prof. Dr. Adem Esen bile buraları su bastığı zaman gelip su baskınlarını bire bir görmüş. Sonuç, eski tas eski hamam. 
Bu çağda Dünya Kenti Konya’da mobilyacıların hali bu, inanmayan fotoğraflara bakabilir. Dahası önceki gece nöbet tutan esnaf da orada, her şeyi gidip öğrenebilir.  
Tabii sıkıyorsa…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Sıkılmış bir yumrukla kimseyle tokalaşamazsınız 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Yağmur yağdığı zaman bir Büyükşehir’de yaşadığımızı unutmadığımız zaman ADAM oluruz. 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR