Esnaf ve Sanatkar Meslek Kolları belirlendi

Esnaf ve Sanatkar Meslek Kolları belirlendi
Esnaf ve Sanatkar i̇le Taci̇r ve Sanayi̇ci̇yi̇ Beli̇rleme Koordi̇nasyon Kurulu, "Esnaf ve Sanatkar Meslek Kolları"nı tespit etti

Esnaf ve Sanatkar i̇le Taci̇r ve Sanayi̇ci̇yi̇ Beli̇rleme Koordi̇nasyon Kurulu, "Esnaf ve Sanatkar Meslek Kolları"nı tespit etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, Esnaf ve Sanatkar i̇le Taci̇r ve Sanayi̇ci̇yi̇ Beli̇rleme Koordi̇nasyon Kurulu Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre Kurul, "ağaç ve ağaçtan mamul eşya", "berber, kuaför ve kişisel bakım", "eğlence, dinlenme ve barınma", "elektrik, elektronik ve bilgisayar", "gıda ürünleri", "kara ve deniz taşıtlarına ilişkin faaliyetler", "kırtasiye, fotoğraf, basın ve yayın", kimyasal, plastik porselen ve benzer ürünler", "kültür, sanat ve eğitim", "maden, madeni eşya ve makine", "müzik aletleri, spor malzemeleri, oyuncak ve avcılık ürünleri", "sağlık, spor ve kozmetik", "tarımsal ve hayvansal faaliyetlerle ürünler", "tekstil, ayakkabı ve deriden mamul eşya", "tezgahlar ve pazar yerleri vasıtasıyla yapılan ticaret", "ulaştırma hizmetleri", "yapı sanatları ve malzemeleri"ni Esnaf ve Sanatkar Meslek Kolları olarak belirledi.

Bu listede yer alıp da ilgili Türk Ticaret Kanunu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu, Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanununa göre esnaf ve sanatkar tanımı dışında kalanlarla sanayici ve tacir tanımı içinde yer alanlar, esnaf ve sanatkar sayılmayacak.

Listede yer alan meslek kollarına giren esnaf ve sanatkarların kullanabilecekleri, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ilan edilen Altılı Ekonomik Faaliyet Sınıflamasında tespit edilen faaliyet kodları, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından bu kararın yayınlanmasını takip eden 6 ay içinde belirlenecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.