"Esnafa Özel Teşvik Sistemi Oluşturulmalı"

"Esnafa Özel Teşvik Sistemi Oluşturulmalı"
TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Mevcut teşvik sistemlerinde esnaf ve sanatkara pay verilmesi ya da esnafa özel teşvik sistemi oluşturulması, istihdamı ve büyüme hızını artıracaktır"- "Özel bir teşvik, gelir dağılımındaki eşitsizliğin dengelenmesine de ya

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mevcut teşvik sistemlerinde esnaf ve sanatkara pay verilmesinin ya da esnafa özel teşvik sistemi oluşturulmasının istihdamı ve büyüme hızını artıracağını ifade etti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnaf ve sanatkarlara özel teşvik sisteminin oluşturulmasının ülke ekonomisinin büyümesine büyük katkı sağlayacağının altını çizdi.

Esnaf ve sanatkarların istihdamda ve ülke ekonomisinde önemli yere sahip olduğuna işaret eden Palandöken, mevcut teşvik sistemlerinde esnaf ve sanatkara pay verilmesinin ya da esnafa özel teşvik sistemi oluşturulmasının istihdamı ve büyüme hızını arttıracağı değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, söz konusu teşvik sisteminin girişimci ve vergi mükellefi sayısını da artıracağını savunarak, "TÜİK verilerine göre, toplumun en zenginiyle en yoksul kesiminin arasındaki gelir farkı 7,7 kat olarak belirlendi. Özel bir teşvik, gelir dağılımındaki eşitsizliğin dengelenmesine de yardımcı olacaktır. Esnafın durumu iyileşirse yanındaki çırağın ve kalfanın da durumu iyileşir. Böylelikle zincirleme şekilde ekonomimiz daha da büyüyecektir." ifadesini kullandı.

Esnaf ve sanatkarın büyük şirketlere karşı rekabet edebilmesi için teknolojik teşvikin de gerektiğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Elektronik ticarete uyum sağlamaları rekabette esnafımızın elini güçlendirecektir. Bilgisayar, yazılım ve benzeri teknolojik araçların temini için vergi indirimleri ve fatura karşılığı sıfır faizli kredi sağlanmalıdır. Yeni ekonomiye uyum sağlanması ve bilgisayar yazılımlarının öğrenilmesi için pilot bölgelerde üniversitelerden alınacak destekle danışmanlık hizmeti verilmelidir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Maliye ve Ekonomi Bakanlığımızın gerekli teşvikler için adım atacağını umut ediyoruz."






Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.