Esnafa zam uyarısı

Esnafa zam uyarısı
Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Ramazan ayı öncesi iş yerlerinde fiyatları inceleyerek, esnafa zam yapmayın uyarısında bulundu.

Esnaflarla sohbet eden ve hayırlı Ramazanlar dileyen KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, Ramazan ayı yaklaşırken bazı fırsatçıların fiyatları artırmak düşüncesinde olduğunu, bu davranışın mübarek bir ay öncesi hoşnut kaçmayacağını belirterek, esnaf ziyaretlerinde bu konuda uyarılar yaptı.

"FIRSATÇILIK YAPILMAMALI"
Meyve ve sebzenin bollaşacağı bir dönemde zam yapmanın fırsatçılık olduğunu hatırlatan Başkan Karamercan, "Vatandaşımız mübarek Ramazan ayına zamsız girmeli. Bu konuda bazı art niyetliler de fırsatçılık yapmamalı. Bakliyatın, meyve ve sebzenin bollaştığı şu günlerde fiyat artışları olmamalı. Esnafımız da buna meyil etmemeli. Esnaflarımız Ramazan ayında zam yapmamalı ve vatandaşlarımızı üzmemeli” diye konuştu.

KONYA’DA İŞ YERLERİ SAHURA KADAR AÇIK
Başkan Karamercan, Ramazan ayında Konya’daki iş yerlerinin sahura kadar açık olacağı müjdesini de verdi. 11 ayın sultanı Ramazan ayının başlaması nedeniyle günlerin uzun olmasını da değerlendirdiklerini belirten Başkan Karamercan, “Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın geç saatlerde ve sahur vakitlerinde rahat alışveriş yapmaları için girişimlerde bulunduk. Valilik ve belediyemizden gerekli izinleri aldık. Esnafımızın Ramazan ayı boyunca sahura kadar iş yerlerini açmalarını sağladık” dedi.
Başkan Karamercan sahurda iş yerlerinin açık olabilmesi için ilçe kaymakamlıkları ve belediyelerden gerekli izinleri aldıklarını hatırlatarak açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 34. maddesi gereğince umuma açık yerlerin açılış ve kapanış saatleri belediye encümenleri tarafından belirlenir. KONESOB olarak 05 Haziran 2016 tarihi ile 04 Temmuz 2016 tarihleri arası sabah 04.00’e kadar iş yerlerimizin açık bulundurulması için ilçe kaymakamlıkları kanalıyla belediyelerimize gerekli yazılar yazılmış, belediyelerden gerekli izinler alınmıştır. Esnaf ve sanatkarlarımızın her zaman olduğu gibi Ramazan Ayı boyunca da müşterilerine ahilik geleneğimizi de göz önünde bulundurarak gerek fiyat uygulamasında, gerekse kaliteli üretim ve hizmette gerekli titizliği ve insan sevgisini ön plana alarak davranacaklarına yürekten inanıyorum. Esnaf ve sanatkarlarımızın, halkımızın mübarek Ramazan ayını kutluyor, hayırlı Ramazanlar ile huzurlu ve bol kazançlı günler diliyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.