Esnafımıza da teşvik verilmeli

Esnafımıza da teşvik verilmeli
Esnafımıza da teşvik verilmeli

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, esnaf ve sanatkarın sayısının artırılması için hükümetin geniş kapsamlı bir teşvik programı açıklaması gerektiğini, bu bağlamda küçük esnafa da teşvik verilmesini beklediklerini söyledi. 
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, "Sanayi ve üretim yapan büyük işletmeler gibi küçük esnaf ve sanatkarımıza da teşvik verilmeli, esnafımızın yatırım yapması, tezgahını büyütebilmesi için krediye rahat ulaşmalı, sicil affı çıkarılmalıdır. Esnaf ve sanatkarımıza yönelik kredi plasmanı da artırılmalıdır. Yatırım yapıldıktan sonra işletmede çalışacak ve devamlılığını sağlayacak çıraklık ve kalfalık destekleri de hayata geçirilmelidir" dedi.

"İNDİRİME GİDİLMELİ"
Son dönemde esnaf ve sanatkarın girdilerinin arttığına dikkat çeken KONESOB Başkanı Karamercan, "Esnafımız maalesef 2016 başından beri asgari ücret ve Bağ-Kur prim artışları gibi kalemlerden dolayı geçimini zor sağlamaktadır. Vergisi, sigorta primi, işyeri genel giderleri gibi ödemelerden dolayı da elinde avucunda bir şey kalmıyor. Esnaflarımızın bu girdilerinde indirime gidilerek ucuz akaryakıt, ucuz elektrik ve su tarifeleri uygulanmalıdır. Basit usulde vergilendirilen esnaflarımız için sağlanan gelir vergisi muafiyetinin diğer esnaf ve sanatkarımıza da yaygınlaştırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

"HUZUR BİRAN ÖNCE SAĞLANMALI"
Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarının bitmesini canı gönülden beklediklerini sözlerine ekleyen KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, "Tüm vatandaşlarımız ve esnaf sanatkarımız birlik ve beraberlikten yana. Esnaf teşkilatlarımız adına terör olaylarının biran önce bitmesini temenni ediyor, huzur ve barışın biran önce sağlanmasını beklediğimizi tekrar hatırlatmak istiyorum" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.