"Esnafımıza Verilen Bu Destek Boşa Gitmez"

"Esnafımıza Verilen Bu Destek Boşa Gitmez"
TESK Genel Başkanı Palandöken:- "150 bin liralık kredi limitinin 200 bin liraya çıkarılması ekonomiyi daha da canlandıracaktır"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa yönelik yeni kredi paketine ilişkin, "Esnafımıza verilen bu destek boşa gitmez. 150 bin liralık kredi limitinin 200 bin liraya çıkarılması ekonomiyi daha da canlandıracaktır." ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım tarafından esnaf ve sanatkarlar için açıklanan yeni kredi paketini değerlendirdi.

Esnafa verilen desteğin boşa gitmeyeceğini vurgulayan Palandöken, "Esnaf ekonominin barometresidir. 150 bin liralık kredi limitinin 200 bin liraya çıkarılması ekonomiyi daha da canlandıracaktır. Öte yandan yeni iş yeri alan esnafımıza verilecek 500 bin liralık kredi, esnafımızı kiracılıktan kurtaracak ve kendi dükkanının sahibi yapacak." değerlendi̇rmesi̇nde bulundu.

Paketteki taşıt kredisinin ticari araç satışlarını artıracağını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnafımız uzun zamandan beri bu kredi desteğini bekliyordu. Henüz araçlarını özel tüketim vergisi (ÖTV) desteğinden yararlanarak değiştirmemiş olan taksici, minibüscü, servis aracı işletmecisi, halk otobüscüsü, kamyon ve kamyonetci esnafımız için büyük bir fırsat geldi. Bu esnafımız hem ÖTV desteğinden yararlanarak aracını yenileyebilecek hem de yeni araç için 5 yıla varan vadeli ve düşük faizli kredi kullanabilecek."

Palandöken, taşıt kredisi desteğinden sadece ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnafın değil, işiyle ilgili araç kullanan tüm esnaf ve sanatkarın yararlanabileceğine dikkati çekerek, "Halden aldığı meyveyi ve sebzeyi manavına kendi kamyonetiyle taşıyan esnafımız aracını 5 yıllık krediyle yenileyebilecek. Krediler kullanılmaya başlandıktan sonra yollarımızda daha çok lüks taksiler ve ticari araçlar göreceğiz. Bu desteğin ve kredilerin verilmesinden dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Maliye Bakanı Naci Ağbal başta olmak üzere tüm bakanlarımıza 2 milyon esnafımız adına teşekkür ederiyoruz." ifadelerini kullandı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.