Et fiyatlarının önüne geçilemiyor

Et fiyatlarının önüne geçilemiyor
Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, "Et fiyatları aldı başını gidiyor. Bir yıldır fiyatların önüne geçilemiyor. Eğer fiyatlar böyle giderse eti kurbandan kurbana yiyen vatandaş, bayramda da et göremeyecek gibi görünüyor" dedi.

Emine Şeyma Yıldız'ın Haberi

Konya’da et fiyatlarının 32 ile 35 lira arasında değiştiğini söyleyen Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, “Et fiyatlarının yüksek olması serbest piyasa ekonomisinden kaynaklanmaktadır. Son zamanlarda doların bir hayli yükselmesi, dışarıdan ithal edilen hammaddenin fiyatlarının artış göstermesi de fiyat artışındaki etkenlerdir. Son yıllarda üretimde yüzde 40’lık bir artış var ama üretim tüketime yetişmiyor maalesef. 2014’de 725 bine yakın büyükbaş hayvanla en ön sıralarda yer alan, et tüketiminde ülkenin yüzde 15’ini karşılayan Konya’da, bazı şehirlere et ithal edildiği için üretim yetersiz kalıyor” dedi.

KASAPLAR FİYATLARDAN RAHATSIZ

Konya’da bir hayvan kesiminin maliyetini gazetemize açıklayan Balbaloğlu, “Kargas et diye tabir ettiğimiz, 22 TL’ye aldığımız bir hayvanın üzerine yüzde 20 kemik (4.40 TL), yüzde 8 sinir (1.76 TL), yüzde 3 fire (0.66 TL), yüzde 8 KDV (2.30 TL), yüzde 1 stopaj (0.22 TL), işletme gideri (1.00 TL) eklendiği zaman 32,34 TL olmaktadır. Şu anda kasaplarımız bırakın para kazanmayı, kendi emeklerinden fedakârlık yapıyorlar. Biz kasap esnafı olarak bu fiyatlardan memnun değiliz. Et ne kadar yükselirse bizim müşterimiz o kadar azalır. Geçen sene Ramazan ayı öncesi et fiyatları yükselmişti, halen de durmuş değil. İsteriz ki Ramazan’da 20-25 liraya et satalım, tüm vatandaşımız et yesin. Piyasaya bakacak olursak yaz sezonuyla birlikte Ramazan ayında et fiyatlarının yükseleceği kanaatindeyiz. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.