Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler'in Kapıları Tutuldu

Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler'in Kapıları Tutuldu
Sosyal medyadaki, "Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında bir grup asker tarafından kalkışma yapılacağı" iddiası üzerine vatandaşlar kışla önünde toplandı, belediyeye ait kamyonlarca birliğin kapıları tutuldu

 Sosyal medyadaki, "Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında bir grup asker tarafından kalkışma yapılacağı" iddiası üzerine vatandaşlar kışla önünde toplandı, belediyeye ait kamyonlarca birliğin kapıları tutuldu.

Sosyal paylaşım sitelerinde "bir grup askerin tekrar kalkışma gerçekleştireceği" iddiasının yayılması üzerine bir grup vatandaş Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığına geldi.

Aralarında kadınların da bulunduğu kalabalığın toplandığı sırada Ankara Büyükşehir Belediyesine ait kamyonlar da kışlanın önüne geldi. Kışlanın tüm giriş kapılarını kapatacak şekilde park edilmesinin ardından sürücüler araçlardan ayrıldı.

Ellerinde Türk bayrakları olan kalabalık, kışlanın giriş kapısına yaklaştı. Söz konusu iddiaları buradakilere ileten gruptakilere askerler "kalkışma" iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kapıda görevli askerler, darbe girişiminin gerçekleştiği gece dahi kışladan tankların çıkmadığını belirtti.

Daha sonra askerler tarafından kışlanın girişine Türk bayrakları asıldı. Bu sırada gruptakiler askerleri alkışladı.

Kışla önüne gelen özel harekat polisleri de vatandaşlar tarafından tekbir getirilerek sevgi gösterileriyle karşılandı.

Araçların ve kalabalık grubun kışla önündeki bekleyişi sürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.